avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare imobil

Am mostenit un imobil situat in Judetul Covasna, in apropriere de orasul Baraolt. Proprietatea este in intravilan, este de fapt un vechi conac cu un teren de cca 10000 mp . Acum se afla in paragina, nu se ocupa nimeni de el iar primarul de acolo l-a concesinat in urma cu citiva ani unei persoane care nu a intreprins nimic. Din pacate numai acum am descoprit actele de proprietate ! Se mai poate cere in instanta pe cod civil ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 18:23, 27 Octombrie 2009
s-ar putea cere dar depinde si in ce an ati primit mostenirea...
Eu am Certificatele de mostenitor dupa parintii mei care au decedat in anii 77 si 78 dar si un certificat de calitate dupa bunicul meu facut in 94 . Fiind in Transilvania am luat un extras de Cf si proprietatea apare pe numele bunicului meu, neaparind nici o modificare din care sa rezulte ca Statul Roman prin Primarie sau altcineva ar fi proprietar !
Puteti sa faceti o actiune in revendicare impotriva primariei, la cerere anexand actele de proprietate si toate actele dumneavoastra care atesta calitatea dumneavoastra de mostenitor al imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa fara acte de proprietate Valias Valias Buna ziua, Mama si surorile ei se confrunta cu urmatoarea chestiune: ar dori sa vanda casa bunicilor mei (veche de peste 45 de ani), care este de multi ani ... (vezi toată discuția)
Retrocedari ioana_ro75 ioana_ro75 Buna. Ma numesc Ioana si am marea rugaminte daca puteti sa ma ajutati cu niste lamuriri despre retocedari terenuri. Bunicii mei au avut mai multe terenuri care ... (vezi toată discuția)
Teren invadat de rromi tobescu tobescu Buna ziua, as avea o noua speta pentru care astept sfaturile Dvs. Am mostenit de la mama mea o jumatate de casa cu curte, un conac mai precis, a fost o casa ... (vezi toată discuția)