avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții noștri vor să împartă averea pentru ca, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții noștri vor să împartă averea pentru ca, pe viitor, să nu fie discuții între surori. Ce tip de acte ar trebui să facă?

Suntem 3 surori iar parintii nostri vor sa imparta averea ca sa nu fie discutii pe viitor.Avem o casa la tara plus 800metrii pamant,un loc de casa 5000metrii patrati si un apartament care vor sa mi.l lase mie fiind cea mai mica.Ce ar trebui sa faca un testament,partaj succesoral,donatie? Ca sa nu am probleme pe viitor.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 07:03, 19 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


ElenaClaudia a scris:

La contractul de donatie a apartamentului trebuie sa fie si surorile mele prezente?sa semneze si ele ceva?


Nu. Cum nici prezenta dvs nu va fi necesară cand părinții le vor dona și lor.
Dar de testament ce ziceti? Ca pana la urma e vointa lor,sa imi lase mie apartamentul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si testamentul este o solutie. Dar nu una simpla pentru ca vorbim de doua succesiuni distincte, candva in viitor, cand mostenitoarele ar putea sa constate ca si-ar fi dorit sa primeasca mai mult. Parintii vor deceda probabil la date diferite, lasand doua testamente diferite, pentru ca fiecare trebuie sa ia in calcul ca celalalt i-ar putea supravietui si poate dispune doar de 50% din bunuri.
Am inteles ca va trebuie o solutie simpla, rapida, sigura (vanzarea) si ieftina (donatia) unde parintii sa se asigure ca se implineste exact vointa lor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


ElenaClaudia a scris:

Dar de testament ce ziceti? Ca pana la urma e vointa lor,sa imi lase mie apartamentul.


Testamentul nu este act de proprietate, astfel încât va trebui să dezbateti succesiunea după părinți, dezbatere la care vor trebui sa fie prezente și surorile, va trebui calculată cotitatea disponibilă, valoarea masei succesorale, daca li s-a încălcat surorilor rezerva succesorala etc etc.
Eu una chiar nu va recomand testament.
Testamentele se pretează persoanelor singure, fără copii.
Multumesc frumos tuturor!

Alte discuții în legătură

Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Tranzactie intre rude de grad i popd_ms popd_ms Am o situatie complicata si as avea nevoie de un sfat (cel putin sa stiu de unde sa incep demersurile). Sunt impreuna cu actuala sotie de peste 10 ani si de ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)