avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... procura pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

procura pensie

Mama vrea sa plece din tara si vrea sa-mi faca procura la pensie sa i-o ridic eu.Problema este ca ANAF-ul i-a blocat un sfert din pensie si va intreb daca facand procura o sa am eu probleme cu ANAF-ul, si daca exista riscul sa-mi blocheze si alte venituri.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:06, 24 Mai 2018
Procura se semneaza in fata notarului de catre cel care da si cel care primeste procura. Sunt necesare cartile de identitate ale celor implicati in procura.
In procura se mentioneaza obiectul precis al acesteia.
Procura nu se semneaza de catre cel care o primeste.

Persoana împuternicită (mandatarul) nu este necesar să se prezinte la biroul notarial.
Mama a zis ca a vorbit cu cei de la banca de unde ia pensia si ca nu-mi face procura, ci o imputernicire pe 1 an de zile.Nu este acelasi lucru?
Daca banca a acceptat imputernicire scrisa de mana, fara notar, este in regula.
Au cam acelasi inteles imputernicirea cu procura.

Alte discuții în legătură

Bună ziua!va rog sa îmi dați un sfat. mama mea este paralizata ... corina37mcm corina37mcm Bună ziua!Va rog sa îmi dați un sfat. Mama mea este paralizata de 20 ani.Primeste pensia intr-un cont bancar unde avea împuternicire tatăl meu.In urma cu ... (vezi toată discuția)
Pensia mamei Bogdan_77 Bogdan_77 Buna ziua, as vrea sa va prezint urmatoarea situatie si totodata as aprecia un sfat care sa ma scoata din incurcatura. Mama mea este in imposibilitatea de a se ... (vezi toată discuția)
Salut, mama mea nu este deplasabila si trebuie sa ii fac actualizare ... BvBerceni BvBerceni Salut, mama mea nu este deplasabila si trebuie sa ii fac actualizare de date la BCR. Este constienta, vorbeste, vede, doar ca nu se poate deplasa. A incercat ... (vezi toată discuția)