avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia mamei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia mamei

Buna ziua, as vrea sa va prezint urmatoarea situatie si totodata as aprecia un sfat care sa ma scoata din incurcatura. Mama mea este in imposibilitatea de a se deplasa in urma unui accident vascular cerebral. In urma cu cateva luni am obtinut o procura notariala prin care sunt imputernicit sa ridic in numele ei pensia de la oficiul postal. Problema e ca pensia este virata de catre casa de pensii intr-un cont de card bancar (bancpost), iar cei de la banca respectiva nu imi accepta procura notariala pentru a ridica sumele restante din acel cont. In momentul de fata,desi detin acea procura, sunt intr-un cerc vicios, plimbat de la casa de pensii la banca, oficiul postal si evident retur...Ce as putea face in aceasta situatie?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:41, 16 Decembrie 2009
Sa va dea cei de la banca un model de procura agreat de dumnealor, iar dvs solicitati unui notar sa se deplaseze la mama dvs., acasa, pt incheierea acestei procuri speciale.
Bogdan_77 a scris:
Problema e ca pensia este virata de catre casa de pensii intr-un cont de card bancar (bancpost), iar cei de la banca respectiva nu imi accepta procura notariala pentru a ridica sumele restante din acel cont.

Drepturile de pensie sunt virate in cont pentru ca mama dvs. a optat in scris pentru acest lucru. Pentru ridicarea acestor drepturi va trebuie o procura speciala (este valabila 1 an si 6 luni) in care sa fie specificat foarte clar ce ridicati si de unde.
Oficiul postal nu are nicio legatura cu aceasta situatie.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire ridicare pensie diana22 diana22 imputernicirea data pentru ridicarea pensiei de la oficiul postal este obligatoriu a fi autentificata la notar? cam cat costa pentru pensionari? ar putea ... (vezi toată discuția)
Procura speciala cyan cyan cum pot obtine o procura sau imputernicire prin care sa o pot reprezenta pe mama mea care se afla internata in spital si nu poate fi deplasata fiind ... (vezi toată discuția)
Pensie persoana paralizata - atac cerebral ionutmarius ionutmarius Buna ziua, Bunica ( 87 ani)a facut un atac cerebral si a paralizat complet (este la pat, nu mai vorbeste). Avem toate actele medicale care sa ateste ... (vezi toată discuția)