avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... imputernicire ridicare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

imputernicire ridicare pensie

imputernicirea data pentru ridicarea pensiei de la oficiul postal este obligatoriu a fi autentificata la notar? cam cat costa pentru pensionari? ar putea aplica si avocatul incheierea de data certa pentru a nu mai fi nevoie de notar? se poate da in cadrul aceleiasi procuri imputernicire catre o persoana de 2 mandanti pentru a le ridica pensia? este obligatorie prezenta mandantului la autentificare?daca spre exemplu acesta este internat si nu se poate deplasa?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:52, 19 Februarie 2010
este obligatorie prezenta celui care va da procura la notar ori notarul se poate deplasa la el daca e invalid. posta-cec...iau ca valabila o procura de ridicare a pensiei , numai 18 luni.
un avocat nu poate susbstitui notarul prin incheiere de data certa pe procura? si cam cat costa procura acesta?
Drepturile de pensie se platesc in baza unei procuri speciale. De altfel, absolut tot ceea ce este legat de aceste drepturi necesita o procura speciala
Avocatul nu se poate substitui notarului, in general vorbind.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia mamei Bogdan_77 Bogdan_77 Buna ziua, as vrea sa va prezint urmatoarea situatie si totodata as aprecia un sfat care sa ma scoata din incurcatura. Mama mea este in imposibilitatea de a se ... (vezi toată discuția)
Pensia unei persoane internata in spital anicosma anicosma Sot si sotie pensionari- varsta 80 si 75 de ani. Locuiesc intr-o localitate rurala singuri. Pensia se primeste lunar prin serviciul postei romane. Sotul este ... (vezi toată discuția)
probleme cu procura ylys ylys In anul 2006 am fost imputernicit de care sora mea sa ma ocup de documentatia necesara pentru ca fata ei sa beneficieze de alocatie. Prin aceeasi procura sunt ... (vezi toată discuția)