avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum aș putea prelungi concediul pentru creșterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum aș putea prelungi concediul pentru creșterea copilului?

Bună ziua, sunt o mamă al unui băiețel de 1 an și 8 luni, am 44 de ani, din păcate sunt văduvă de 8 luni, soțul meu s-a îmbolnăvit fulgerător și a decedat când băiețelul nostru împlinea un anișor.Imi cresc băiețelul singură,nu am posibilitatea să plătesc o bonă, nu avem creșă nici o grădiniță cu program prelungit. Nu există nici o lege care să mă ajute să prelungesc concediul pentru creșterea copilului până la 3 ani? Efectiv nu am pe nimeni care să mă ajute dacă mă întorc la muncă.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 17 Aprilie 2018
Sunt doua posibilitati pentru a beneficia de CCC de 3 ani :
- obtinerea unui certificat de handicap pentru copil ;

- acordarea de catre angajator a unui concediu fara plata cu o durata de 1 an, dupa terminarea CCC de 2 ani.
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mamă văduvă ElisabetaChidu ElisabetaChidu Bună ziua, sunt o mamă al unui băiețel de 1 an și 8 luni, am 44 de ani,sunt văduvă de 8 luni, nu avem creșă, nici grădiniță cu program prelungit, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si alocatie cic pana la 3 ani mela2008 mela2008 Buna ziua. Am un baiat nascut in 25.01.2011 si am optat pt CIC de 2ani,in acelasi timp am beneficiat de o indemnizatie de 1200 lei si alocatie de 200 lei. Din ... (vezi toată discuția)
Prelungirea concediului de maternitate poe.aly poe.aly Daca ti se termina concediul de 2 ani de crestere al copilului,il poti prelungi pana la 3 ani,luandu-ti concediu medical? (vezi toată discuția)