avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare dupa succesiune

buna seara,

as vrea sa stiu daca sotul meu si fratele acestuia pot vinde apartamentul mamei lor decedate in urma succesiunii fara ca eu sa stiu/ sa semnez la notariat si daca nu avem virati in cont partea noastra financiara.

multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 05:12, 18 Aprilie 2018
1. Da, pot vinde fără acordul/semnătură dvs. Sunteti nora defunctilor și nu aveti calitatea de mostenitor. Bunurile dobandite prin mostenire moștenire sunt bunuri proprii.
2. Depinde cum s-au înțeles cu cumpărătorul. De regula, cand sunt mai mulți vânzători, banii se virează în contul unuia dintre ei, urmând ca ulterior vânzătorii să împartă banii. Cumpărătorul are obligația să achite prețul, nu să îl și împartă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire Simo Ama Simo Ama Bună seara. O întrebare am și eu.Tata e decedat din 2008, în 2009 s-a făcut succesiunea după el.Acum mama dorește sa vândă doar gradina, fără ... (vezi toată discuția)
Cum sa-i cumpar un apartament fiului meu, astfel incat sa nu ... aurorica aurorica Cum sa-i cumpar un apartament fiului meu, astfel incat sa nu aiba nora, in caz de divort, dreptul la partaj ? (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu 2 mostenitori, construit inainte de 1989 ... Epuree Epuree Fiul meu vrea sa cumpere un apartament construit inainte de 1989, nu a iesit cadastrul, am o schita pe care este scrisa alta strada, cred ca a fost ... (vezi toată discuția)