avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa succesiune

Buna ziua,
As vrea sa fac succesiunea pentru 0 suprafata de teren extravilan.
Pamantul este pe numele bunicului din partea mamei care este decedat.
Parintii mei sunt si ei decedati.
Eu sunt singurul mostenitor.

Va rog sa mi spuneti daca la notar , trebuie sa platesc o dubla taxa de succesiue( si dupa bunic si apoi dupa mama) ?
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:50, 18 Aprilie 2018
Daca mama a decedat dupa bunic, da, trebuie sa dezbateti doua succesiuni.
Daca mama a decedat inaintea bunicului, veti veni direct dvs, ca nepot, prin reprezentare, caz in care trebuie dezbatuta doar o singura mostenire, cea a bunicului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pe numele bunicilor decedati as aprecia ... Laur94 Laur94 Titlu de Proprietate pe numele bunicilor decedati As aprecia enorm clarificari pentru situatia urmatoare: 1. Titlul de Proprietate pt teren extravilan pe ... (vezi toată discuția)
Dobandirea actului de proprietate asupra unui teren. rosiu simona rosiu simona Buna ziua! Am un prieten care se afla intr-o situatie mai complicata si sper sa am toate datele problemei. El este casatorit de un an si sta cu parintii lui in ... (vezi toată discuția)
Mostenire marin2013 marin2013 Buna ziua .Mama mea a decedat .Succesiunea,dupa parintii ei nu a fost facuta .Bunicu i-a lasat 1ha de pamant [ intravilan-extravilan] Decesu bunicului a fost ... (vezi toată discuția)