avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am dreptul la somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am dreptul la somaj?

Buna seara,

Am lucrat 7 ani intr-o societate; am facut o pauza de 2 saptamani apoi m-am angajat la o alta societate, unde am lucrat sin 26 febr. 2007 pana in ianuarie 2008. In ianuarie 2008 am intrat in concediul de maternitate, apoi in crestere copil pana pe data de 13 martie 2010. Pe 14 martie trebuie sa reiau activitatea. Pot sa intru in somaj din concediul de cresterea copilului in aceste conditii? Cum se va calcula perioada de cotizare si cat va fi indemnizatia?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nemitanu , utilizator 18:20, 28 Octombrie 2009
Nu inteleg intrebarea. Cum si de ce vreti sa intrati in somaj? Dupa incetarea ccc trebuie sa reluati activitatea.
1. Direct din CCC nu puteti intra in somaj.
2. Mergeti la angajator, reluati activitatea si daca angajatorul nu mai are nevoie de serviciile dvs. va desfiinteaza postul si apoi intrati in somaj.
CIM este suspendat,trebuie sa fie activ si apoi sa existe o decizie de incetare a raporturilor de munca.

Pana in martie 2010 poate apar modificari legislative.
Multumesc.

Am schimbat domiciliul si inca nu am gasit nimic in orasul unde m-am mutat.

Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal - firma desfiintata alice_man alice_man Momentan sunt in concediu prenatal, dar la sfarsitul lunii decembrie se desfiinteaza firma. Imi puteti spune daca voi mai primi bani pentru concediu prenatal ... (vezi toată discuția)
Conditii somaj SimionCrina SimionCrina Buna ziua! Am urmatoarea situatie: M.am angajat pentru prima data in septembrie 2006 si am lucrat pana in iunie 2007. Am incetatat activitatea si, din ... (vezi toată discuția)
Dupa terminarea indemnizatiei ina24 ina24 buna ziua .am si eu o nelamurire.ma aflu in perioada de crestere a copilului pana la varsta de2 ani,perioada ce expira pe 11 iunie 2010.intrebarea mea ... (vezi toată discuția)