avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare constructie gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare constructie gard

Buna ziua! Am cumparat recent un teren intravila, intabulat cadastrat/trasat in etera, lipsit de sarcini, etc. Limitele sunt in regula conform CF. Terenul e dreptunghiular, pe o latura gradul este constituit din un aliniament de tufe, arini si boscheti, pe care exista o plasa de sarma impletita, de aprox 1/2m inaltime si din loc in loc ceva urme de sarma ghimpata , cu mentiunea ca aceasta se regaseste in partea dinspre mine. Vecina (de aprox 100 de ani si cam la fel cu sarma ghimpata) de pe latura aceea nu ma lasa sa tai boschetii si sa construiesc gardul, in conditiile in care, intre mine si ea apare in Eterra o suprafata de 2m extratabulara pe tot aliniamentul de la reperele mele cadastrale. Se poate executa constructia gardului daca exista certificat de urbanism/autorizatie de constructie, fara a avea nevoie de acordul ei?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2018
CristiTudor, utilizator
Cel mai recent răspuns: CristiTudor , utilizator 09:52, 19 Aprilie 2018
Verificati servitutea. Daca ea exista, s-a constituit prin uz indelungat cu acceptul fostilor proprietari ai terenului dvs, nu o puteti ignora, e un drept real care poate fi aparat in instanta. S-a constituit conform vechiului Cod Civil si s-ar putea stinge in modalitatile prevazute acolo.
Daca nu exista (fostii proprietari nu si-au dat acordul nici macar implicit / s-au opus in mod constant) atunci s-ar putea vorbi de tulburare de posesie
Hm, probleme nasoale.

Fostii proprietari/locatari sunt decedati de aprox 3 ani, mostenitorii de la care am cumparat sunt pleacati din tara, au venit doar pentru vanzarea terenului din Spania.
Alte inscrisuri in CF nu sunt, iar vecinii sunt toti din sat, cam de aceeasi varsta.
Multumesc oricum pentru timpul acordat si sugestii!
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
CristiTudor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard vecin pe terenul meu zanzibbar zanzibbar Detin un teren in sectorul 5, neingradit, dobandit 2004 vanzare-cumparare, intabulat, autorizatie de constructie din ianuarie; un vecin se tot intinde pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat un teren de 400 mp fara a masura in fapt ... Anamaria3823 Anamaria3823 Buna ziua! Am cumparat un teren de 400 mp fara a masura in fapt terenul. Bazându-ma doar pe documentatia terenului( cadastru+intabulare+carte funciara). ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere robimichel robimichel Buna ziua, Am un teren fara acces la drumul public. Accesul este blocat de o parcela a vecinului, care nu vrea sa-mi acorde dreptul la servitute de trecere ... (vezi toată discuția)