avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vechime in serviciu si in specialitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vechime in serviciu si in specialitate

Buna ziua !
In perioada septembrie 2002 - iunie 2004 am fost in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani.
Aceasta perioada constituie vechime in serviciu si in specialitate ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: anca.miron , utilizator 18:14, 21 Aprilie 2018
Legea 223/20015

Art.27

Perioadele de vechime în serviciu prevăzute la art. 3 lit. e) pct. 3-5, care sunt recunoscute ca perioade asimilate în sistemul public de pensii sau care constituie vechime în muncă sau în serviciu în sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate sistemului public de pensii, se iau în calcul, opțional, în unul dintre sisteme.

Art.3
e)vechimea în serviciu - perioada în care o persoană din sistemul de apărare națională, ordine publică și securitate națională s-a aflat în una dintre următoarele situații:


3. a îndeplinit serviciul militar ca militar în termen, militar cu termen redus, elev sau student al unei instituții militare de învățământ din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională pentru formarea cadrelor militare/polițiștilor/ funcționarilor publici cu statut special, cu excepția învățământului liceal;
4. a fost concentrată sau mobilizată ca rezervist;
5. a fost în captivitate;
Legea nr.223/2015 nu are nicio legatura cu CCC.

Acea perioada nu constituie vechime in serviciu si in specialitate

Din ce motiv?
Pentru ca nu era prevazuta in legislatie asa ceva.

Din 20.01.2007 : Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în munca şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.

Din 01.01.2012 : Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 223/2015 art 19 - aplicare stefannicola stefannicola 12,5 ani in MAPN ( studii militare - 5 ani , 7 ani ,6 luni, 10 zile unitate operativa - grupa 1 de munca. As dori detalii de aplicare a acestei legi pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie militara anticipata Asociaþia Profesionalã a Angajaþilor din Pazã (A.P.A.P.) Asociaþia Profesionalã a Angajaþilor din Pazã (A.P.A.P.) concediu medical avut in ultimul an de la data iesiri la pensie se ia in calcul la vechime ? stagiu militar se ia in calcul la pensie daca am avut ... (vezi toată discuția)
Spor vechime in invatamant free2say free2say Sunt profesor in invatamantul prescolar.Lucrez la catedra din septembrie 1999,astfel incat in septembrie 2013 am intrat in transa de vechime 14-18 ... (vezi toată discuția)