avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problemă cu compania de apă: sunt titular de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problemă cu compania de apă: sunt titular de contract, dar suntem doi beneficiari. Cum îi pot obliga pe vecini să-și facă branșament individual?

Revin din nou cu aceeasi intrebare.

Am si eu o "problema" care ma macina de ani buni si nu reusesc sa gasesc rezolvare la ea. Locuiesc in Bucuresti, la "comun", adica sunt 2 imobile care au aceeasi adresa (casa tip vagon). Ne-am separat cu toate utilitatile, mai putin cu apa, care reprezinta un adevarat cosmar. Eu sunt titular de contract la Apa Nova si as vrea sa stiu daca exista vreo solutie pentru a-i determina pe vecini sa-si faca bransament individual. Familia respectiva este de etnie rroma, nu obisnuieste sa-si achite datoriile, iar eu primesc tot timpul somatii de sistare din aceasta cauza. Au incercat anul trecut sa-si faca bransament separat, dar lucrarile s-au efectuat ilegal, iar Apa Nova a refuzat sa incheie contractul cu ei. Si astfel am ajuns de unde am plecat. In continuare se alimenteaza cu apa curenta din canalul meu (mentionez ca le-am montat contor pasant, din banii mei, pentru o monitorizare mai facila... dar fara rezultate, bineinteles). Astfel vreau sa stiu. Chiar nu exista nicio cale sa ne separam? Am ajuns la capatul puterilor. Sunt satula de atata cearta, mizerie, somatii etc. Am fost sa vorbim la Apa Nova despre aceasta situatie si pana la urma tot ei au iesit "invingatori" pentru ca se pare ca nu le putem face nimic. Ma gandeam... daca ar fi sa ne debransam, avem in continuare nevoie de acordul lor (mentionez ca pentru orice modificarse de contract este nevoie ca proprietarul sa-zi dea acordul)? Si mai apoi, as putea sa realizez un nou contract fara a-i avea si pe ei "in carca"?

Later update: dupa o ultima discutie cu un operator Apa Nova, se pare ca desi sunt titular de contract n-am voie sa ma debransez fara permisiunea coproprietarului. Chiar e posibil asa ceva? Sunt legata de maini si de picioare pe viata de acesti nemernici? Daca, de exemplu, vreau sa ma mut de la aceasta proprietare (ca sincer sunt exasperata), chiar nu ma pot debransa de la Apa Nova fara a ma milogi de vecini sa incheiem contractul? Chiar nu exista pe lumea asta o solutie?

Va rog frumos, orice idee este binevenita. Simt ca nu mai pot trai astfel. Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Celena2 , utilizator 18:30, 17 Octombrie 2024
Iata cum va sfatuiesc eu:
Mergeti la furnizior si solicitati separarea celor doi consumatori. Practic, acum aveti un singur contor si o singura conducta care pleaca din bransament spre dvs. si apoi in continuare spre tzigani.
Bun, solicitati ca furnizorul sa mai monteze o conducta doar pentru locuinta dvs, bineinteles dupa actualul contor, In aceste conditii bulibasa va ramane fara apa. Daca o sa vrea apa, va trebui sa-si miste fundul pana la furnizor sa incheie contract de furnizare in nume propriu. Acum are toate conditiile, adica are conducta doar pentru el, urmand, daca incheie contract de furnizare, sa-i monteze si lui apometru + contractukl de furnizare.
Problema este ca furnizorul nu o sa vrea sa faca acest lucru, deoarece coloratii nu-si vor achita consumul, urmand ca furnizorul sa le sisteze furnizarea - dar nu o sa mai fiti dvs. afectata.
Avand in vedere proastele obiceiuri, chiar daca le sisteaza furnizarea, bulibasa va aduce un instalator sa le puna apa pe direct... si de aici probleme cat China pe furnizor - dosare pentru consum fraudulos, etc - dar cum v-am spus, nu mai este problema dvs.
Mult succes!
O conducta noua doar pentru locuinta mea nu inseamna un nou bransament facut? Este posibil asa ceva, desi atat contorul cat si canalul se afla doar pe proprietatea mea? Si ei cum exact vor ramane fara apa? Apa Nova va sista consumul de pe bransamentul vechi si il va pastra doar pe conducta mea? Si in caz ca despre un nou bransament este vorba, nu il pot face decat cu semnatura si acordul coproprietarului, lucru care bineinteles nu se va intalmpla in vecii vecilor. Am fost de multe ori in audienta la Apa Nova si niciodata n-am primit nicio rezolvare. De aceea sunt atat de disperata sa gasesc o solutie cat mai rapid.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
Raluca Denise, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, inseamna ca nu ati inteles ce v-am scris.
Acum aveti o singura conducta si un singur contor intr-un singur bransament. Ca acest bransament se afla pe proprietatea dvs., nu are nicio importanta.
Asadar, mergeti si solicitati la Apa Nova, separarea de colorati - cum? Este simplu si furnizorul sa-si faca treaba. In acelasi bransament pot sa existe mai multe apometre, pentru mai multi consumatori, este loc destul, nu va faceti griji. Pentru consumul locuintei dvs., solicitati separarea de masura, probabil prin efectuarea unei sapaturi, ceva in paralel cu conducta originala, dar care va alimenta doar locuinta dvs. Aveti si contor, aveti contract de furnizare. Solicitati doar separarea de masura, (aratati si cauzele care v-au determinat sa faceti acest lucru), eventual prin suportarea cheltuielilor cu saparea shantului si a pieselor aferente, asta ca sa scapati de pacoste, parca asta vroiati, da?
Daca nu ati inteles, pot sa va fac o schita aproximativa, dar nu trebuie sa va faceti probleme, aceasta este treaba furnizorului, care nu vrea sa-si ridice in cap tiganii carora noi le zicem rromi. Toata lumea le zice tigani, numai noi le zicem rromi - nu stiu cine dracu a inventat si gogorita aceasta. Daca ii "suparam", s-au invatat si reclama ura de rasa, desi, vedeti, nu-si achita consumurile, nu platesc taxe si impozite, etc....
Daca coloratii vor sa consume apa-canal, sa-si faca contract de furnizare cu furnizorul - operatiune f. simpla pentru furnizor: pe vechea conducta care merge pana in locuinta lor, se mai monteaza un apometre si doi robineti. Daca vor sa consume, va trebui sa-si achite facturile. Nu le achita, treaba furnizorului ce masuri va lua.
Stima, AG.
Acum am inteles. Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Imi voi incerca norocul cu solutia propusa de dvs. si sper sa reusesc, intr-un final, sa scap definitiv de acesti nemernici.

-Vă rog apăsați Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un răspuns. Mulțumesc-
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Daca exista apa de adancime buna, apelati la forarea unui put si inchideti complet apa.

Alte discuții în legătură

Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Problema apa nova Raluca Denise Raluca Denise Buna ziua, Am si eu o \"problema\" care ma macina de ani buni si nu reusesc sa gasesc rezolvare la ea. Locuiesc in Bucuresti, la \"comun\", adica sunt 2 ... (vezi toată discuția)
Bransament apa si canalizare ksc ksc Buna ziua. Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente , toate proprietati personale(4 proprietari).Bransamentul la reteaua de apa si canalizare a fost facut de ... (vezi toată discuția)