avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia

La ultimul angajator am inregistrat un document de demisie, conf art 55-b, Codul Muncii ( prin acordul ambelor parti, la zi ).Problema e: pe de o parte, ziua de demisie, in cadrul formularii, care apare acolo in document, sau ultima zi de munca este 30.04.2018, pe de alta parte, acelasi document a fost redactat si a primit nr de inregistrare, nu in aceeasi data: 30.04.2018, ci in data de 14.04.2018, dar cu incetarea tuturor raporturilor contractuale sau de munca conf 55-b in data de 30.04.2018.Intrebarea este:
acest angajator poate gasi o chichita, o hiba, juridica, prin care sa nu ma plateasca, ptr intervalul 14.04.2018-30.04.2018, avand in vedere ca in document scrie ca ultima zi de munca e 30.04.2018, dar nr-ul de inregistrare, al aceluiasi document, apare sau e dat in data de 14.04.2018 ( specific: dintotdeauna m-am prezentat la munca si ma prezint la munca pana-n data de 30.04.2018)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 23 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Demisia nu este reglementata de art.55 lit. b C.mun., ci de art.81 C.mun.

Prin urmare, formularea dvs este gresita.

Pe cerere ce data s-a mentionat de incetare a c.i.m. ?
30 aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul este obligat sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata luminita29 luminita29 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati. Un angajat are contract pe perioada determinata 01.02.2018-30.04.2018. M-a anuntat ca vrea sa plece de maine si ca ... (vezi toată discuția)
Demisie cu art 55 lit b Florygociu Florygociu As vrea sa stiu daca s-a încheiat cu art 55 lit b sunt obligata sa stau in preaviz 20 zile?sau pot sa stau in preaviz cu concediu fara plata?nu pot sa ma mai ... (vezi toată discuția)
Diferenta art 81 si art 55b codul muncii tudordan83 tudordan83 Buna ziua, Doresc sa stiu care este diferenta dintre articolele 81 si 55 b din Codul Muncii. De ce doresc sa stiu acest lucru? Mai exact o sa va expun doua ... (vezi toată discuția)