avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... termen ancheta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

termen ancheta sociala

In cazul unei anchete sociale, care este timpul maxim admis (daca exista asa ceva, banuesc ca o limita trebuie sa existe pentru anu ne creste barbile) pentru a se prezenta la judecătorie rezultatele acelei anchete sociale ?
Ma judec (de aprox doi ani) pentru un drept de vizita al minorului aflat in strainatate (Italia, in conditii destul de dubioase)
Situatia mi se pare ciudata chiar si in cazul meu (caci am cerut si eu sa mi se faca ancheta, curtea n-avea nici un gand) a trebuit sa "insist" foarte mult pe lângă judecatoare sa mi se faca ancheta sociala (nu se voia) ce mi s-a facut intr-un final si in maxim o saptamana (mare greutate a fost)
Acolo cat poate dura ? curand fac doi ani si se tot amana la nesfarsit pe aceeasi tema(una singura), i se mai schimba denumirea din cand in cand dar este exact aceeiasi problema (banuesc, de a nu se prezinta nici un act doveditor.)
Ce as putea sa fac, pentru ca sincer mi s-a urat de batut drumuri degeaba stiind deja ce urmeaza, alta amanare de 3 luni cu chimbarea titlului -pentru a se aduce probe, sau - pentru a se efectua ancheta ..etc..
Cand ma mai agit mi se raspunde ca nu e de competenta lor, Italia (oricum nu cred sa existe amanari de asemenea timpi pe o singura chestiune)
Legea romana nu prevede nici un termen sau ceva specific ?
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 09:57, 28 Octombrie 2009
Pentru efectuarea anchetei sociale in strainatate, exista un formular care se completeaza de judecatorie, dvs. il traduceti in italiana si il depuneti tradus la grefier. Acesta, comunica autoritatilor italiene efectuarea anchetei, potrivit Directivei Europene nr.1206/2001, privind cooperarea autoritatilor judiciare in materie civila si comerciala. procedura dureaza cateva luni, insa, in cele din urma, se primeste acel raport; insistati ca judecatoria sa faca revenire la solicitarea initiala.
Din pacate nu exista in legislatie un termen stabilit pentru efectuarea anchetelor sociale.Totul depinde de colaborarea institutiilor implicate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala in procesul de divort MgcMarius MgcMarius Ancheta sociala este sau nu obligatorie in cadrul procesului de divort cu minori? Astazi la infatisarea in procesul de divort cu minori judecătorul a spus ca ... (vezi toată discuția)
Proces de divort miron18 miron18 Buna seara, Sunt in proces de divort, a fost intentat de catre el, suntem amandoi stabiliti in strainatate (Italia), am fost prezenta la prima infatisare si ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala intr-un proces de divort fara copii Elena_76 Elena_76 Buna seara! Am urmatoarea situatie: am un amic care este in proces de divort, ea nefiind deacord cu divortul. Avocata ei a solicitat efectuarea unei anchete ... (vezi toată discuția)