In cazul unei anchete sociale, care este timpul maxim admis (daca exista asa ceva, banuesc ca o limita trebuie sa existe pentru anu ne creste barbile) pentru a se prezenta la judecătorie rezultatele acelei anchete sociale ?
Ma judec (de aprox doi ani) pentru un drept de vizita al minorului aflat in strainatate (Italia, in conditii destul de dubioase)
Situatia mi se pare ciudata chiar si in cazul meu (caci am cerut si eu sa mi se faca ancheta, curtea n-avea nici un gand) a trebuit sa "insist" foarte mult pe lângă judecatoare sa mi se faca ancheta sociala (nu se voia) ce mi s-a facut intr-un final si in maxim o saptamana (mare greutate a fost)
Acolo cat poate dura ? curand fac doi ani si se tot amana la nesfarsit pe aceeasi tema(una singura), i se mai schimba denumirea din cand in cand dar este exact aceeiasi problema (banuesc, de a nu se prezinta nici un act doveditor.)
Ce as putea sa fac, pentru ca sincer mi s-a urat de batut drumuri degeaba stiind deja ce urmeaza, alta amanare de 3 luni cu chimbarea titlului -pentru a se aduce probe, sau - pentru a se efectua ancheta ..etc..
Cand ma mai agit mi se raspunde ca nu e de competenta lor, Italia (oricum nu cred sa existe amanari de asemenea timpi pe o singura chestiune)
Legea romana nu prevede nici un termen sau ceva specific ?
Pentru efectuarea anchetei sociale in strainatate, exista un formular care se completeaza de judecatorie, dvs. il traduceti in italiana si il depuneti tradus la grefier. Acesta, comunica autoritatilor italiene efectuarea anchetei, potrivit Directivei Europene nr.1206/2001, privind cooperarea autoritatilor judiciare in materie civila si comerciala. procedura dureaza cateva luni, insa, in cele din urma, se primeste acel raport; insistati ca judecatoria sa faca revenire la solicitarea initiala.
Proces de divort
miron18
Buna seara,
Sunt in proces de divort, a fost intentat de catre el, suntem amandoi stabiliti in strainatate (Italia), am fost prezenta la prima infatisare si ... (vezi toată discuția)