Sunt pensionara si locuiesc in Romania, mama mea a fost refugiata din Basarabia, satul Vadraskov. Recent am auzit ca a aparut o lege conform careia se recompenseaza cei care au avut pamant in Basarabia. Bunicul meu, tatal mamei mele a avut pamant acolo, intrebarea mea este: ce trebuie sa fac, unde sa ma duc pentru a fi recompensata? Ce documente imi trebuie si cui sa ma adresez?
multumesc anticipat
Nu stiu exact ce lege sau act normativ terb sa urmezi sau de care sa beneficiezi, dar sfatul meu este de a te interesa la prfectura judetului unde locuiesti pt ca stiu ca exista o comisie special formata si care se ocupa cu asa ceva.Ce alceva mai stiu este faptul ca toate aceste drepturi treb solicitate pina la 01.aprilie 2006.
Bafta multa!
Dacâ nu ai cetâtenia Basarabie nu ai nici o sansâ. Romania cere exproprietatiilor dovada de cetâtenie românâ dacâ au domiciliul în strâinâtate, de ce sâ procedeze Basarabia altfel.
Salutâri:))
Stimate "phuscitt" , te sfatuiesc sa te informezi inainte de a-ti da cu parerea. Exista intradevar o norma legala prin care persoanele care au detinut proprietati in Basarabia si Ucraina ( tertoriile care au facut parte din statul Roman pana in anul 1945)sunt indreptatite sa primeasca despagubiri din partea statului roman. Din nefericire pentru doamna care a solicitat un sfat, a expirat tdemult ermenul in care se putea depune cererea in acest sens, In Iunie 2005 a fost prorogat doar termenul de completare a cererii. P.S. Daca este cineva interesat, pot reveni mai tarziu cu norma legala.