avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... informatii firma curatenie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

informatii firma curatenie

Este corecta stabilirea achitarii firmei de curatenie conform art 47,litera a;
a)cheltuieli pe numar de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in proprietati individuale.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:46, 21 Aprilie 2018
HG nr 1588/2007 Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviză de proprietate

Art. 43. - Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate, în funcţie de suprafaţa utilă a apartamentelor şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, reprezintă cheltuielile efectuate pentru administrarea, întreţinerea, repararea, exploatarea şi, după caz, consolidarea părţilor de construcţii şi instalaţii din condominiu aflate în proprietate comună.

Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţadele; acoperişul şi altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese: preşedintele, membrii comitetului executiv şi ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună.

Legiutorul a prevazut ca repartizare costuri curatenie +personal angajat se face functie de cota parte indiviza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea facturii enel intr-o asociatie de propietari hollyc hollyc Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat : datele problemei: -suntem o asociatie de propietari -avem curte propie iluminata si asigurata cu instalatie ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli ascensor diablo diablo Buna ziua, Stau intr-un bloc construit in anul 2019 , la et 1 si as dori sa stiu daca este corect ca sa platesc cheltuielile legate de folosirea si ... (vezi toată discuția)
De care cheltuieli este scutita o persoana scoasa de la intretinere? camelia constantin camelia constantin Ma numesc Camelia Incepind cu luna MAI 2010 am scos 2 pers. de la intretinere noi fiind 3 au plecat la tara pentru toata vara.Administratora mi-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)