avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare cheltuieli intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare cheltuieli intretinere

Sunt administratorul unei asociatii de locatari,in urma cu o luna am gasit pe usa de la intrarea unei scari din bloc,un anunt al executorului judecatoresc referitor la un apartament apartinand unii locatar cu datorie la banca de la care a luau credit pentru apartament.proprietarul are o restanta la cheltuielile de intretinere de 680 lei si penalitatile de 180 lei.nu a fost dat in judecata,pt ca adunarea generala a aprobat actionarea in judecata pentru debite mai mari de 1000 lei.am solicitatat executorului judecatoresc si bancii sa tina cont de aceasta datorie si am fost refutation pt ca nu dentin hotarare judecatoreasca.intre timp apartamentul a fost vandut la licitatie,dar nimeni nu a solicitat adeverinta privind datoriile vechiului proprietar.cum putem actiona pentru recuperare.vechiul locatar locuieste in italia.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:37, 21 Aprilie 2018
Inscrieti privilegiul la cartea funciara (cu listele de intretinere ) si formulati cerere de interventie in cadrul executarii silite, va inscrieti la masa credala . Daca nu veti reusi pana la vanzarea ap. aveti posibilitatea ca ulterior sa chemati in judecata pe acelasi debitor .
Slabe sanse de recuperat debitul doar daca debitorul executat silit mai are alte bunuri in evidenta prin care eventual sa poata fi executat de catre asociatie prin actiune separata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante de la un apartament care se afla in executare juecatoreasca florip florip un locatar al asociatiei de prioprietari (pers.juridica) garanteaza (gireaza) cu apartamentul, un credit bancar pentru a alta persoana fizica in favoarea ... (vezi toată discuția)
Locatar dator la asociatie, dar si cu datorii catre banca si terti. cine este platit primul? iadrianik iadrianik Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: asociatia de proprietare a dat in judecata un locatar care avea datorii la intretinere (sa spunem 10000 RON datorii ... (vezi toată discuția)
Se respecta privilegiu imobiliar ca prioritate in fata unei datorii ipotecare in cazul unei vanzari la licitatie? legal23 legal23 Suntem o conducere noua in cadrul asociatiei de proprietari. Am aflat accidental ca un apartament care are mari datorii la intretinere a fost adjudecat la ... (vezi toată discuția)