avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț și Partajul între soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț și Partajul între soti

Sunt căsătorit a doua oară și am doi copii cu prima soție decedata din cauza unui cancer la sân .Amundoi copiii sunt căsătoriți și am și un nepoțelei.Actuala soție a fost divorțată și are o fata de 20 ani.Specific ca am dobândit și cetățenia unui stat din comunitatea europeană și muncesc și am domiciliul in acest stat.Casatoria s a efectuat in România acum doi ani cu înțelegerea ca după ce fata ei va intra la facultate va veni in străinătate și va locui cu mine cum este normal.Inainte de căsătorie am cumpărat un apartament împreuna la care a contribuit și tatăl ei.Suma totala 40000€din care 10000 €am pus eu 10000€ tatăl ei care mai avea la BCR banca de locuințe încă 10000€ și nefiind de-ajuns a trebuit sa mai facă un credit ale căror rate au fost plătite și înainte și după căsătorie timp de doi ani pana acum .Inainte am avut o relație de concubinaj.In ce ma privește din vechea căsătorie am făcut doar succesiunea a doua case din care eu dețin aproape 50 la sta iar copiii mei din prima căsătorie cealaltă jumătate părți egale jumătate părți egale.Subit soția mea s a răzgândit și nu vrea sa mai vina in străinătate cum a promis decizie luată împreuna cu fiica ei fără sa știu cu pretextul ca trebuie sa o mai ajute cel puțin un an ca sa poată intra la buget.Conform Codului de familie am înțeles ca hotărârile se iau in familie iar fiica ei fiind majorări cred ca face parte din familia noastră și fiind deja intr o relație urmând sa se căsătorească.Ambele locuiesc cu adresa in apartamentul respectiv iar din cauza neînțelegerilor pe acest fond nu vor sa ma mai primească sa locuiesc cu ele cu motivația ca nu am nici un drept pentru ca contractul de vânzare cumpărare este pe numele mamei și a fost ajutata de tatăl ei iar eu am contribuit foarte puțin și nu am nici un drept și nu pot justifica ca am contribuit.Deci am hotărât sa divorțăm și as dori sa știu ce drepturi am in cazul unui partaj după divorț Va mulțumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: Ganuci , utilizator 20:34, 24 Aprilie 2018
Cum banuiesc ca nu aveti calitatea de cumparator in acte, aveti doar un drept de creanta pt ratele ce le-ati platit dupa ce v-ati casatorit si sumele de bani date inainte de casatorie , cei 10 de euro si cat ati platit la rate. Problema e cu probele..
As dori din suflet sa primesc răspuns dacă dorește cineva de profesie la ultimile întrebări !Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am asupra creanțelor în cazul partajului unui apartament Ganuci Ganuci Apartamentul a costat 40000€ .Jumatate adică 20000 l am achitat împreuna cu soția înainte de căsătorie cu părți egale dar contractul este pe numele ... (vezi toată discuția)
Se mosteneste cota parte apartament cu repartitie de la stat ? mariapopescu mariapopescu In 1983,pe numele mamei sotului meu,este repartizat un apartament cu 3 camere,oferti prin IJTL,intreprinderea de transport la care lucra, lunar platind chirie ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare 03.2019 elena.e elena.e Buna seara, Se da urmatoare speta. Doi soti vor sa vanda apartamentul achizitionat de sot inainte de casatorie prin imprumut de la banca cu un avans de bani ... (vezi toată discuția)