avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor în dosar civil. Este obligatorie prezența ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor în dosar civil. Este obligatorie prezența mea, sau pot să nu mă prezint la instanță?

Am fost chimat ca Martor intr un dosar civil "costodia unui copil".
Este obligatorie prezenta mea, pot sa nu ma prezint la instanta?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Poti sa fi pus martor daca nu vrei? cum sa iti impuna cineva sa fi martor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pentru utilizator Kalaf,

La întrebarea dvs. („pot să nu mă prezint la instanță?”) răspunsul este: puteți! Dacă vă asumați riscul unei amenzi judiciare și a aducerii dvs. cu mandat de aducere emis de instanță.

Eu cred că ar fi mai bine să vă prezentați.
Și să încercați să priviți propunerea dvs. ca martor și din altă perspectivă. Poate că ați fost propus ca martor (de către ambele părți, dacă am înțeles eu bine) tocmai datorită obiectivit... ăă ăăsta ... subiectivității dvs. oneste. (După părerea mea, nu există om pe deplin obiectiv. Ar însemna să poată să facă abstracție de emoții, de impresii, de trăiri adunate de el într-o viață. Și aș începe să mă îndoiesc că-i om...).

Iar în privința „problemei” dvs. mai sus creionată, mie mi se pare că ați vrut să ne transmiteți că va fi una ... a judecătorului. Mda. Există cauze de drept al familiei în care eu n-aș vrea să fiu în locul lui.

Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
romascanu, moderator
În opinia mea, e chiar mai bine sa nu vrei a fi martor. La nivel conștient nu îți stabilești obiective de urmărit în timpul mărturiei și sunt șanse mai mari ca judele sa fie mai bine clarificat.
A fi martor tine de importanta justiției într-o tara democratica, nu de interesele personale ale unui martor sau al altuia.

RoxanaRamona a scris:

Poti sa fi pus martor daca nu vrei? cum sa iti impuna cineva sa fi martor?

Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor proces Nonamenonumber Nonamenonumber Ce se intampla cu cineva care primeste citatie ca martor intr-un proces si nu se prezinta la Tribunal? (vezi toată discuția)
Martor in proces kra kra Am si eu un prieten care ma pus martor in proces. Acesta si-a gasit masina lovita in fata blocului numai ca firma nu vrea sa-l despagubeasca cu toate ca are ... (vezi toată discuția)
O ruda intentioneaza sa ma cheme drept martor intr-un proces ... LariLara LariLara O ruda intentioneaza sa ma cheme drept martor intr-un proces de mostenire, dar nu vreau sa ma prezint. E vorba despre o verisoara ,despre care o alta verisoara ... (vezi toată discuția)