avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită În caz că se admite în parte contestația la ...
Discuție deschisă în Executare silită

În caz că se admite în parte contestația la executare, ce se întâmplă cu cauțiunea imensă pe care am plătit-o?

Pentru suspendarea executarii silite am platit o suma imensa, zece mii de euro.
Daca contestatia la executare se admite in parte, ce se intampla cu cautiunea depusa de mine? Ea a fost calculata la suma comunicata de debitor ca datorie. Datoria neffind asa mare cum a fost comunicata, atunci logic nici cautiunea nu ar trebui sa fie atat de mare. Din punct de vedere procedural si practica la instante care este in acest caz?
Problema mea este ca vreau cu orice pret acei bani inapoi. Destul ca vor lua casa.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: VictorArditti , utilizator 13:59, 26 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca instanta admite in parte contestatia la executare trebuie vazut la ce se refera acea in parte, situatie in care prin considerente si dispozitiv se va stabili ce s-a admis, ce s-a respins, ce se cuvine contestatorului si intimatului, la ce este obligat contestatorul si intimatului si daca se va dispune ceva cu privire la restituirea cautiunii, insa dat fiind ca acea cautiune a servit la suspendarea executarii silite, parerea mea (si fara sa cunosc ce este in dosarul dvs) este ca, in continuare, va servi la acoperirea creantelor prevazute in titlul executoriu, asa incat nu va faceti sperante prea mari in sensul dorit de dvs.
Dar in practica cum este?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cautiune leona777 leona777 as vrea sa stiu : daca am platit o cautiune in civil ptr suspendare executare silita, si apoi am pierdut procesul, pot recupera cautiunea, sau nu ? multumesc ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune steflea steflea Inca ceva : ce se intampla cu cautiunea platita in cazul in care decizia definitiva ,va fi de respingere a contestatiei la executare ? Se admite cererea de ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune ContSters277537 ContSters277537 As vrea sa stiu daca in cazul in care se respinge contestatia la executare eu pot sa imi recuperez suma platita pentru cautiune la suspendarea ... (vezi toată discuția)