avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil soti

Buna ziua,

Eu si sotul meu suntem in curs de a achizitiona un apartament nou. Cand s-a intocmit documentul 'Promisiune bilaterala de vanzare cumparare' la notar, acesta s-a facut doar pe numele sotului, pentru ca intentionam sa facem ulterior impartire de bunuri.

In aproximativ o luna va fi gata si apartamentul, si vom semna si actul de vanzare cumparare, insa noi nu mai dorim sa fie doar sotul proprietar, ci amandoi.

Intrebare este daca se poate face contractul de vanzare cumparare pe numele amandurora desi antecontractul a fost doar pe numele unuia dintre noi, sau este necesar sa facem impartirea de bunuri si contractul doar pe numele sotului?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
STELA IRIMIA, utilizator
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 17:57, 23 Aprilie 2018
Se poate, iar dacă nu aveți un regim matrimonial pe separația de bunuri , ci pe comunitate legală, atunci bunul va fi comun în orice caz, indiferent dacă va fi doar soțul trecut în contract sau veți figura ambii soți ca proprietari.
Este posibila modificarea antecontractului de vanzare-cumparare, prin inscris autentic, astfel ca promisiunea bilaterala va cuprinde toate clauzele contractului promis, inclusiv sub aspectul partilor contractului promis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, va deranjez cu o întrebare, eu și soțul ne-am ... anna2019 anna2019 Bună ziua, va deranjez cu o întrebare, eu și soțul ne-am luat o garsoniera este gata în martie 2022, am făcut deja antecontractul și am plătit 80% din ... (vezi toată discuția)
Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)
Ce se poate modifica printr-un act aditional la un antecontract de vanzare-cumparare? flavia2015 flavia2015 Buna ziua, Eu si sotul meu am semnat un antecontract de vanzare cumparare pentru un imobil. La momentul semnarii eu si sotul aveam ca regim matrimonial ... (vezi toată discuția)