avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot sa fac in cazul de separare legal?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot sa fac in cazul de separare legal?

Eu sunt roman mama copilului e poloneza si ne vom separa pentru ca asa vrea ea. Ce pot sa fac pentru a imi creste copilului langa mine eu find in Anglia ea momenta in Poland amenintandu-ma ca nu se mai intoarce cu el?
Cel mai recent răspuns: Truta Ionut , utilizator 13:30, 24 Mai 2018
Buna ziua,

Daca mama impreuna cu copilul sunt in Polonia, va sugerez sa luati legatura cu un avocat din Polonia pentru a demara o actiune pentru stabilirea unui program de vizitare. In mod normal, instanta de la domiciliul copilului este competenta sa judece astfel de cereri.
Tinand cont si de specificul legislatiei din Anglia, luati legatura si cu un avocat din Anglia pentru a va spune daca aveti mai multe sanse sa obtineti o hotarare favorabila in Anglia.

ALEXANDRA VASILE

Buna ziua,
Multumesc!
Demersurile legate de autoritatea parinteasca se initieaza la domiciliul minorului.

Prin urmare, puteti inita un proces in POLONIA , pentru a fi stabilita modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, pentru a fi stabilita locuinta minorei, precum si pentru a fi stabilita o modalitate in care dumneavoastra va exercitati dreptul de vizitare.

Buna ziua din nou acum ma aflu in vizita la mama copilului meu si cand am venit am anuntao ca vin sa imi vad copilul si sa al duc in comcediu o saptamana jumate. Ajuns aici mama refuza sa lase copilul cu mine in comcediu spumandu-mi ca are de lucru la proprietatea ei si ea nu lasa copilul cu mine in comcediu. De asemenea refuza sa imi de-a actele copilului sau macar sa mi le arate. Sustine ca sunt la tribunal. Mintind normal exact ca si cum a mintit acum o luna jumate cand mi-a spus ca vine in polonia doar pentru 3 saptamani si anuntandu-ma ca nu se mai intoarce. Ce pot sa fac eu in Poland acum? Pentru ca azi am sa ma duc la politie sa depun plangere si sa cer numarul de caz ce Sustine ca la deschis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura cu minori ContSters363548 ContSters363548 Buna,sunt divortat si copilul a fost incredintat mamei,aceasta este plecata in italia de 2 ani,doreste sai acord procura pentru fetita sa o duca bunica in ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului 0912 0912 In urma cu 7 ani din concubinaj a rezultat o fetiță. Părinții au oferit dragoste și afecțiune. La 1 an și 2 luni fetița a rămas în grija ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu minorul CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Pe scurt, intrebarea vizieaza daca parintele la care nu s-a stabilit domiciliul minorului se poate deplasa in strainatate cu minorul in baza hotararii ... (vezi toată discuția)