avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere drum acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere drum acces

Am primit prin donatie un teren intravilan si doresc sa obtin drum de acces. Cum procedez?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:54, 24 Aprilie 2018
Cand era in proprietatea donatorului, cum se facea accesul pe teren? Fiindca de regula orice teren intravilan are acces (fie direct, fie prin servitute).
Fie obtineti in mod amiabil de la un vecin fie va adresati instantei.
In actul de vanzare initial scrie ca aceasta parcela nu are acces la un drum public. Dar separat am un act similar cu 5% din 100mp pe o alta parcela, insa nu e specific-at daca acesta reprezinta drum de acces si nici din schita nu imi dau seama unde este situat fata de terenul principal
In actul de vanzare initial scrie ca aceasta parcela nu are acces la un drum public. Dar separat am un act similar cu 5% din 100mp pe o alta parcela, insa nu e specific-at daca acesta reprezinta drum de acces si nici din schita nu imi dau seama unde este situat fata de terenul principal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
servitutea de acces se infiinteaza la notar (prin conventie) sau in instanta. mai intai verificati extrasul CF, s-ar putea sa fie deja notat ceva, apoi vorbiti cu vecinii. Atentie, insa! servitutea este obligatorie (daca nici un vecin nu vrea, unul va fi totusi obligat), dar nu este gratuita, astfel ca veti plati despagubiri pentru inconvenientele create.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren langa drum de servitute daniela_serb daniela_serb As avea o intrebare ,daca ma poate ajuta cineva. Vreau sa cumpar o parcela de teren situata langa un drum de servitute,dar care nu este evidentiat ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren fara acces nutu_ionut nutu_ionut Buna ziua, vreau sa cumpar un teren extravilan pe care proprietarul l-a impartit in doua loturi. Lotul care are acces la strada l-a vandut iar la lotul pe care ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute de trecere zcsutak zcsutak Buna ziua, Vreau sa cumpar o parcela dintr-un teren dezmembrat in 25 de parcele construibile, drumuri pe doua laturi opuse si un drum interior care imparte ... (vezi toată discuția)