avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un sfat urgent. Multumesc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un sfat urgent. Multumesc

Am nevoie de un sfat urgent si penru asta va multumesc in avans.

Problema sta cam asa: strabunicii mei au decedat acum vreo 7 ani. Copii lor (2 frati la numar), adica bunica mea si fratele ei nu au alergat sa faca niciun act de prorietatea / succesiune. Ei si-au impartit pamantul intre ei (au trasat hotarea), dar nu au facut si acte. Intre timp fratele bunicii a dorit sa vanda o parte din ce i se cuvenea (din partea ingradita lui), dar a avut nevoie si de semnatura bunicii, pentru ca astfel nu putea sa vanda. Bunica nu a luat niciun ban, intru-cat s-a considerat ca fratele ei vinde din partea lui (impartita de ei, asa cum am spus). Ce rezulta de aici? Ca nu au succesiune facuta?
Acum, dupa 3 ani, acel frate doreste sa vanda din nou din partea lui si din nou are nevoie de semnatura bunicii. Ea nu mai doreste sa dea semnatura, pentru ca spune ca fara act de proprietatea pe numele fiecaruia, fratele ei ar putea veni oricand sa reimparta pamantul ramas, chiar daca numai el e cel care a vandut (si cred ca are dreptate).
Un unchi de'al meu - fiul bunicii (suspect de reacredinta:() a vorbit cu o firma de cadastrau/masuratori. Spune ca vin sa masoare si ca odata facut cadastrul o sa aiba fiecare partea lui, fara sa mai stea vreunul cu teama. Spune ca dupa masurare si cadastru putem sa mergem apoi oricand, in termen de un an, la notar pentru a legaliza actele.
Acum, cu voia dumneavoastra, va intreb: este de ajuns doar sa vina sa masoare si sa faca cadastrul? poate fi considerat ca in urma acestei proceduri bunica si-a castaigat dreptul de proprietate asupra pamantului cuvenit? poate celalalt frate sa vanda si noi sa stam linistiti, ca nu va veni vreodata sa reimparta, daca cadastrul a fost facut, dar actele nu au fost inca legalizate la notar?

mai am si altele. dar deocamdata cred ca e suficient.
V-as fi foarte recunoscatot daca m-ati ajuta cat mai repede cu un sfat.
Multumiri anticipate!

Cel mai recent răspuns: Nosceteipsum , utilizator 21:44, 28 Octombrie 2009
Corect daca partile,bunica si fratele inteleg amiabil sa dispuna partajarea voluntara,
notarul va lua act de consimtamantul acestora ,pe care il va materializa
Partajul voluntar solutioneaza problema cu indiviziunea ,nu are legatura cu nu se face pe baza masuratorilor ci cadastrul se realizeaza pe baza masuratorilor./
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
Mai mult decat perfect!
Cred ca este cea mai inteligenta alegere, in momentul de fata, partajul voluntar dupa dezbaterea succesiunii!
In regula. Am inteles. Va mutumesc frumos pentru promptitudine si pentru seriozitate. O sa mai revin si cu alte intrebari, desi, sincer, sper sa nu mai fie nevoie.
Mutumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie alberta33 alberta33 Buna ziua, Revin si apelez la ajutorul dvs celor din forum in speranta ca voi primi si de aceasta data raspunsurile mult dorite. In 1997 a decedat bunica mea, ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune anamariacelik anamariacelik buna ziua va prezint urmatorul aspect mama mea a decedat in 1992,suntem trei frati(unul decedat), mama a are mai multi frati, unul dintre ei a facut cerere ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren amphora amphora Dupa 1990, mama si fratele ei au primit prin retrocedare terenul agricol predat de bunicul meu statului, iar titlul de proprietate s-a emis cu bunicul autor, ... (vezi toată discuția)