avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am împrumutat pentru o "prietenă" bani de la un ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am împrumutat pentru o "prietenă" bani de la un IFN, iar acum am de restituit 9500 de lei. Cum îmi pot recupera prejudiciul?

In mai 2016 am incheiat un contract cu Provident pe numele meu. Banii respectivi nu i-am folosit eu ci i-am dat unei "prietene" care la vremea respectiva era agent (casier) Provident. Aceasta m-a convins sa declar la un notar ca locuiesc fara forme legale la locuinta ei, ca ea sa poata fi agentul care imi incaseaza banii. Desi nu am nicio dovada banuiesc ca acesti bani au fost folositi pentru a acoperi alte "gauri". Contractul a fost scris de ea dar semnatura apartine sefei ei care a adus si banii. Cateva luni a platit cate ceva la acest imprumut, nu stiu exact ce suma pentru ca eu nu am vazut nicio chitanta cu toate ca am solicitat sa le vad. Doamna si-a schimbat intre timp serviciul si evident ca nu a mai platit nimic. Eu nu am stiut nimic pentru ca intre timp relatiile noastre s-au deteriorat si nu am stiut ca as fi primit somatii de plata deoarece acestea veneau pe adresa ei.
Acum am primit un telefon de la o firma de recuperare care m-a somat sa platesc o suma de 9500 de lei. Explicand care este realitatea, am fost sfatuita sa dau aceasta persoana in judecata pentru a incerca sa recuperez prejudiciul. Intentionez sa deschid un proces civil, prezentand faptele si o inregistrare telefonica prin care ea recunoaste ca s-a folosit de banii de la Provident. Nu stiu in ce articole sa incadrez aceste fapte si nici daca voi recupera ceva, dar imi doresc ca doamna sa fie pedepsita pentru ca m-a folosit si pentru ca a abuzat de increderea mea. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: nicol-dd , utilizator 10:46, 24 Aprilie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg de ce ati procedat in acest fel, poate explicati. Momentan sunteti bun de plata.
Pentru ca am avut incredere si am vrut sa o ajut. Oamenii care fac bine se aleg cu rau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Birou de credit DianaioanaM DianaioanaM Buna ziua , As avea nevoie sa ma ajutati cu o informatie . Acum un an de zile , din cauza faptului ca aveam nevoie de o suma de bani urgent , iar procedura ... (vezi toată discuția)
Imprumut la provident cirotic cirotic Am facut un imprumut la provident in valoare de 500 lei si trebuia sa dau inapoi 840,31 lei dar sa vina acasa agentul sa ia rata . Dupa 4 rate platite agentul ... (vezi toată discuția)
Datorie 1700 lei din 2014, executare silita de 5000 lei in 2021 Vlad N. Vlad N. In 2014 am cerut de la Provident 1700 lei (nu mi-am primit salariul). In luna urmatoare am ramas fara loc de munca si cu datorii care se strangeau. In oct. ... (vezi toată discuția)