avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai este valabil după divorț testamentul întocmit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai este valabil după divorț testamentul întocmit în timpul căsniciei?

in timpul casniciei sotul a facut testament ca toate bunurile acestuia sa ramana celuilalt sot. Dupa cativa ani sotii au divortat. Iar dupa un an de la divort unul dintre soti a decedat. Intrebarea este daca sotul(divortat) in viata mai are acces la bunurile celui decedat bazandu-se pe testament?
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:13, 27 Aprilie 2018
Buna seara,
Da, bineinteles
Sotul care a decedat a avut oricand posibilitatea, pana la data decesului, sa revoce acest testament. Trebuie sa va adresati unui birou notarial care poate verifica Registrul National Notarial de Evidenta a Liberalitatilor in care o eventuala declaratie de revocare a testamentului ar fi trebuit sa fie inregistrata, in cazul in care a fost autentificata. De asemenea, daca exista mostenitori rezervatari (soţul supravieţuitor, descendenţii şi ascendenţii privilegiaţi), acestia pot avea pretentii asupra unei parti din mostenire, impotriva testamentului.
Da.
Dacă soțul defunct ar fi voit altfel, ar fi putut să revoce testamentul după divorț.
Poate ca sotul si-a iubit atat de mult sotia incat a vrut sa-l mosteneasca chiar si dupa divort. Asa cum putea sa lase totul unei rude, sau unui strain. Poate a fost indolenta de nu a revocat testamentul, poate asa a vrut, dar este perfect valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Testament universal ContSters226194 ContSters226194 Cine sunt considerati mostenitori rezervatari? Fratii si copiii fratilor defunctului sunt mostenitori rezervatari? Ce inseamna legatar universal? Daca din ... (vezi toată discuția)
Mostenire Elenauntean Elenauntean Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: un unchi a decedat luna trecuta, a lasat prin testament notarial intreaga avere, impartita jumatate ... (vezi toată discuția)