avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce se poate face?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce se poate face?

Buna ziua,am sa incerc sa prezint situatia pe scurt. In anul 1978 parintii mei au divortat iar tata a renuntat la orice pretentie asupra apartamentului in favoarea noastra a copiilor. La acea data era casa proprietatea ICRAL,dobindita de tata de la servici. In 1984 mama sa recasatorit,iar dupa revolutie a cumparat apqrtamrntul pe numele ei si a fost trecut si actualul sot in acte,intre timp au mai achizitionat inca 2 case la tara si alte bunuri. Problema eate ca actualul sot nu are copii,nu au nici copii impreuna,dar acum o tot inebuneste pe mama,care este foarte bolnava( are 3 AVC si 2preinfarcturi) sa mearga sa faca acte in favoarea lui pe partea ei de mostenire ca sa nu ne ramana noua,copiilor ei nimic ci doar lui si familiei lui,ca vezi doamne erau banii lui. Mentionez ca mama a muncit in toti anii astia fara intrerupere si ca acum are pensie. Va rog sa-mi spuneti ce putem face? Mi-e frica ca o va pacali sa semneze fara sa-si dea seama un testament sau ceva in favoarea lui. In cazul asta,noi ce drepturi am mai avea,in calitate de copii ai ei? Multumesc pentru orice ajutor cat de mic
Cel mai recent răspuns: marianacorina , utilizator 11:08, 26 Aprilie 2018
Buna ziua,
1. incercati sa strangeti TOATE actele medicale privind-o pe mama dumneavoastra.
2. daca ii face testament veti pierde 1/2 din ce aveati dreptul
Orice act ar incheia este atacabil in instanta.
Incercati, repet, sa strangeti cat mai multe acte medicale care sa-i dovedeasca starea de sanatate a mamei.
Pentru ce am nevoie de actele medicale? Desi este bolnava,nu este incapabila sa ia decizii sau sa semneze orice act,doat ca toate aceste presiuni pe care le face sotul ei o afecteaza
Va rog mult,chiar nu poate sa-mi spuna nimeni ce se poate face? Un sfat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire casa parinteasca marianacorina marianacorina buna seara, am si eu o intrebare va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine. Parintii mei au divortat in 1977 iar casa in care locuiam la aceea data si care ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte averea intre noua sotie si doi copii garypali garypali Buna ziua.Tatal meu este foarte bolnav ,despartit de mama mea si de aproximativ 2-3ani recasatorit cu o alta femeie si el detine un teren si o firma destul de ... (vezi toată discuția)
Avem drept la mostenire? bea1980 bea1980 Buna ,intrebarea mea e daca am avea drept de mostenire din partea tatalui in cazul in care parintii mei sunt divortati iar tatal meu s-a recasatorit intre ... (vezi toată discuția)