avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificarea actiunii - prima zi de infatisare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificarea actiunii - prima zi de infatisare

La prima zi de infatisare , reclamantul a solicitat acordarea unui termen in vederea modificarii actiunii, in sensul ca solicita rezolutiunea unui contract si nu anularea acelui contract, instanta acordandu-i un termen de judecata in vederea formularii in scris a cererii. Eu, ca parat, m-am opus , solicitand decaderea dindreptul de a modifica actiunea,insistand ca aceasta putea fi modificata pana la prima zi de infatisare, inclusiv. Ce opinie aveti in acest sens?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 08:47, 29 Octombrie 2009
Conform Codului de procedura civila art.132, reclamantul, la primul termen isi poate modifica cererea acordandu-se un nou termen.
Reclamantul meu nu a depus la prima zi de infatisare actiunea modificatoare, ci doar a solicitat termen pentru depunerea actiunii. A procedat corect instanta in acest caz?
A procedat corect instanta, tinand cont de dispozitiile art.132 Cod proc. civ.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorarea catimii obiectului cererii de chemare in judecata ContSters54572 ContSters54572 Catimea obiectului cererii de chemare in judecata se poate micsora numai pana la prima zi de infatisare sau oricand, in tot cursul procesului? Art. 132 alin. ... (vezi toată discuția)
Introducere nou pirit in solidar eugen82 eugen82 caut jurisprudenta privind admisibilitatea introducerii unui nou pirit in solidar in cursul procesului in prima instanta dar dupa prima zi de infatisare , ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti alex11dan alex11dan societatea la care am lucrat,nu mi-a platit ore suplimentare,i-am dat in judecata in aprilie 2010,au trecut vreo 5-6 infatisari de atunci iar pe data de 27 01 ... (vezi toată discuția)