avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cumpararea unui imobil cu ajutorul unei agentii ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cumpararea unui imobil cu ajutorul unei agentii imobiliare

1)In cadrul pretului comisionului agentiei intra si taxele notariale?
2) De preferat, notarul sa fie din partea agentiei imobiliare sau unul adus de catre cumparator?
3)Cine plateste taxele notariale in cadrul unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil? (Cumparatorul? Vanzatorul? Ambii?)
4)Ce acte ar trebui cerute de catre cumparator pentru a nu avea surprize de la vanzator? (De exemplu: locuinta nationalizata, neincheierea partajului, credit ipotecar, etc.) Si de unde se pot obtine aceste documente?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: IULIAN-CRISTIAN GLĂVAN , Avocat 20:27, 25 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!
1. Nu, sunt costuri diferite.
2. Dvs alegeți notarul (cumpăratorul).
3. Ambii.
4. Extras de carte funciară pt informare, se obține de orice persoană de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare AneMariDorina AneMariDorina Doresc sa-mi cumpar un apartament. Ce acte trebuie sa am asupra mea ca si cumparator si ce documete trebuie sa aiba cel care vinde? Ce taxe ar trebui sa achit ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament il_so il_so Ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui apartament?si de unde anume se obtin aceste acte? (vezi toată discuția)