avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Recuperare contributie fond pensie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Recuperare contributie fond pensie

In perioada ianuarie 2016-decembrie 2017 am lucrat la un ONG,unde mi s-a retinut printre altele si contributie la Casa Nationala de Pensii.Fiind pensionar MApN,am solicitat restituirea acestor contributii conform art. 1,pct 45 din OU 79/2017 pentru modificarea si completarea Legii 227/2015.
Mi s-a raspuns ca ,in acest caz mi se va retine impozit pe salariu si este posibil sa mai duc bani de acasa.In perioada la care fac referire,salariul brut era de 1925 lei,iar CAS(10,5%).
Va rog sa-mi raspundeti ce este de facut.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 26 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie facut un calcul al salariului cuvenit pentru ianuarie 2016-decembrie 2017 si comparat cu salariul efectiv incasat.

In functie de rezultat, veti putea actiona in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire contributie la pensie pentru pensionarii militari angajati cu cim Miha2018 Miha2018 Buna ziua!!! Suntem o firma de paza si protectie si printre angajati au existat si mai exista inca salariati pensionari din sistemul militar, angajati in ... (vezi toată discuția)
Ce contributii se retin pensionarilor din sistemul militar? irina_marieta irina_marieta Buna ziua, in cadrul firmei sunt angajati din anul 2017 salariati care provin din sistemul militar si care beneficiaza de pensii militare, Acestor angajati nu ... (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez contravaloarea cas in perioada 2016-2017? valeriucristea valeriucristea Pot sa recuperez contravaloarea CAS in perioada 2016-2017 virata de firma privata la bugetul de stat tinand cont ca sunt incadrat cu CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)