avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare pentru cancer mamar stadiu 3
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare pentru cancer mamar stadiu 3

buna ziua,sunt diagnosticata cu cancer mamr gr 3,fac sedinte de chimioterapie,apoi operatia,doresc sa stiu daca ma pot pensiona pe caz de boala vand varsta de 48 de ani si un stagiu de cotizare de 25 de ani?ma pot pensiona inainte de operatie sau dupa masectomie totala a sanul stang?
Cel mai recent răspuns: mariana suteanu , utilizator 19:22, 26 Iulie 2018
Pentru a va putea pensiona trebuie sa obtineti o decizie a comisiei medicale din cadrul casei judetene de pensii in urma depunerii unui dosar cu documente medicale.
In dosar se includ si documentele medicale legate de operatie, tratament, etc.
va multumesc pentru raspuns,pot depune dosarul inainte de operatie?mentionez ca eu acum sunt in medical de trei luni,de la cate luni intru la comisie?
Concediu medical puteti obtine 120 de zile lucratoare in conditiile in care va operati in acest interval de timp. Prin comisie medicala se poate prelungi CM pana la 183 de zile.
In raport cu evolutia cazului si rezultatul actiunii de recuperare, conform prevederilor Ordin comun CNPP+CNAS nr. 953/ 783/2017 CM se poate prelungi peste 183 de zile pentru cel mult 90 de zile.
La comisie pentru pensionare pe caz de boala trebuie sa depuneti documente medicale (concedii, diagnostic, tratament, foaie de urmarire in spital pentru operatie, recomandari medicale, tratament de recuperare, etc.
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Laura001 Laura001 Buna ziua.tatal meu este diagnosticat cu leucemie limfoida cronica. Pana in prezent a acumulat 150 zile de concediu medical. Contabilii de la firma lor unde ... (vezi toată discuția)
Concediu medical mitrofan emilia mitrofan emilia Buna ziua Cate zile de concediu medical pot primi de la comisia medicala in urma unui accident cu fractura de bazin si multe alte traume. Mentionez ca am deja ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am fost operat în luna iulie 2020 de disjunctie ... allmarcos allmarcos Bună ziua. Am fost operat în luna Iulie 2020 de Disjunctie acromio-claviculara la umarul drept. Am avut concediu medical 90 de zile pana la operatie și ... (vezi toată discuția)