avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune ne realizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune ne realizata

Buna ziua,
Bunica mea a murit acum 23 de ani, in urma ei au ramas 2 copii.Tatal meu si un frate. Dupa bunica mea nu s-a efectuat succesiunea. . Ambii frati locuiesc la aceeasi adresa, in case separate. Fratele tatalui meu foloseste 3/4, iar tatal meu 1/4. Unchiul meu nu doreste realizare succesiunii. Ce se poate face in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: ileana-maria , utilizator 14:15, 26 Aprilie 2018
Interesant e cum s-au stabilit cotele alea si cum stiu asupra carei parti din imobil se rasfrange folosinte? Fizic vorbind.
Daca mostenitorii nu sunt de acord, contactati un avocat si dezbateti succesiunea pe cale judecatoreasca.
Dezbaterea succesorala nu este realizata.

In urma acesteia se stabilesc urmatoarele aspecte:cotele -parti din dreptul de proprietate, bunurile din masa succesorala, precum si succesorii.

In ipoteza in care nu ajungeti la un acord , in privind dezbaterii succesorale si a unui eventual partaj, va puteti adresa instantei de judecata, judecatoriei in a carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu al defunctului.

Taxa judiciara datorata este de 5 %, in functie de valoarea bunurilor de impartit, conform grilei notariale orientative.


In probatiune pot fi administrate inscrisuri, proba testimoniala, interogatorii si expertiza tehnica imobiliara.


Succes.
Multumesc, pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ne realizata ileana-maria ileana-maria Buna ziua, Bunica mea a murit acum 23 de ani, in urma ei au ramas 2 copii.Tatal meu si un frate. Dupa bunica mea nu s-a efectuat succesiunea. . Ambii frati ... (vezi toată discuția)
Mostenire Maria 32 Maria 32 Buna ziua ,parinti mei au decedat acum 21 ani avem o casa construita d tata dar p numele bunicului ,noi suntem doi frati gemeni si p langa noi o matusa ( sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenire diddu diddu buna ziua! ce trebuie sa fac pentru a trece terenul si casa pe numele meu? acestea sunt in proprietatea bunicilor decedati,iar tatal meu a decedat de ... (vezi toată discuția)