avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire din partea mamei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire din partea mamei

Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns.
Socrii mei aveau un apartament cu doua camere si un teren arabil de 5 ha, soacra mea a murit acum 2 ani de zile si au ramas socrul, sotul meu si sora lui sa faca succesiunea, sau cum s-o numi, dupa mama. Ce risca daca inca nu au facut succesiunea? In ce modalitate sa imparte totul, cat la suta ia fiecare? Si daca socrul meu se recasatoreste si mai face un copil, cum o sa se imparta totul dupa moartea lui? Imi cer scuze pentru eventualele greseli de exprimare, nu ma pricep deloc la acest domeniu. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 14:10, 30 Octombrie 2009
la succesiunea mamei soacrei dvs . au vocatie succesorala cei trei frati care mai sunt in viata, iar din partea celor doi care au decedat intre timp , vor veni prin reprezentare copiii acestora.
deci da, sotul dvs si cumnata vor veni la succesiunea mamei soacrei dvs.

succesiunea se deschide prin moarte si trebuie acceptata in termen de 6 luni de la decesul defunctului .
oricare dintre erezi are dreptul de a cere dezbaterea succesiunii .
in cazul in care nu exista intelegere intre erezi , partajul succesoral se poate rezolva si in instanta .
Puteti face ambele succesiuni , dupa soacra si dupa mama soacrei, odata, la un notariat din localitatea unde a avut ultimul domiciliu soacra dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Mostenire si cota parte. hdanny hdanny Socrul si soacra mea detin doua proprietati. Un apartament si o casa. Soacra a decedat. Socrul meu vrea sa deschida succesiunea. Sotia mea mai are o sora. ... (vezi toată discuția)