avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Familia- autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Familia- autoritate parinteasca

Buna ziua. Am si eu o intrebare, va rog. Daca parintii unui copil de 7 luni sunt necasatoriti. In urma unei desparitiri,tatal vrea sa si vada copilul in continuare. Ar avea cum,juridic sa ii ia copilul sub tutela lui definitiva ? Ce factori ar putea sa ii gaseasca mamei plauzibili pentru a-i putea lua copilul. Cainii reprezinta un impediment ?
Cel mai recent răspuns: Laura001 , utilizator 12:06, 27 Aprilie 2018
Copilul va avea domiciliul la mama, ambii parinti vor exercita autoritatea parinteasca, iar tatal va avea dreptul la relatii cu minora.
Una e sa vrea sa vada copilul si alta sa il ia..
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
Tatal vrea sa ia copilul la el sau sa poata vizita mereu minorul?
Nu e nici o lege prin care scrie ca un copil are musai domiciliu la mama. e dreptt ca pentru un tata sa poata lua un copil asa de mic care probabil inca e alaptat e dificil. Insa depinde mult de cine se ocupa de copil, ce posibilitati are fiecare parinte.
Sigur insa va avea drept de vizita.
Va multumesc pentru raspunsuri. ! Nu avem siguranta ca dorinta lui este de a-l lua . Doar presupunerea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor AdelinaAde AdelinaAde Buna seara , am o nelamurire si as vrea sa ma ajutati va rog. O ruda se confrunta cu o pb , este necasatorit , copilul este la mama lui in alt oras nu la ... (vezi toată discuția)
Copilul nu vrea cu tata emanuela_ab emanuela_ab buna ziua, prietena mea a divortat si i-a fost incredintat copilul . Tatal are dreptul sa ia copilul in prima si a 3-a saptamana din luna . Ideea e ca de ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor ramgam ramgam este vorba despre un minor de 11 luni, alaptat, dependent 100% de mama sa, nu isi cunoaste tatal,acesta nefiind interesat timp de 8 luni de ea. mentionez ... (vezi toată discuția)