avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decese
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decese

In caz de deces al nepotului pot beneficia de zile de concediu? Multumim
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:00, 27 Aprilie 2018
Buna ziua,

Zile libere platite pentru evenimente speciale sunt :

Casatoria salariatului – 5 zile
Casatoria unui copil – 2 zile
Nasterea unui copil – 5 + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura
Decesul sotului, copilului, parintilor, socrilor – 3 zile
Decesul bunicilor, fratilor, surorilor – 1 zi
Donatorii de sange – conform reglementarilor in vigoare.
La schimbarea locului de munca in cadrul aceleiasi unitati cu schimbarea domiciliului in alta localitate – 5 zile

Concluzia : Incercati sa ajungeti la un consens cu angajatorul pentru a va da libere platite sau concediu de odihna.
Unde sunt prevazute/reglementate aceste zile ?
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire alina cristi alina cristi Buna ziua!!am si eu o poroblema ..la care va rog sa imi datiun raspuns...am fost in concediu de odihna din data de 15 mai pana pe 15 iunie.in timpul ... (vezi toată discuția)
Dreptul la zile libere platite in cazul unor evenimente familiale deosebite cf. ccm MihaelaChirita MihaelaChirita Buna ziua Socrul este considerat ruda de gr.2? La decesul socrului salariatul are dreptul la zile libere platite? Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Concediu pentru nunta!!! vizili01 vizili01 Buna, in viitorul apropiat voi avea nunta si doresc sa stiu daca am dreptul la cele 5 zile libere platite prevazute in lege, in cazul in care am semnat un ... (vezi toată discuția)