avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul termen apel penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul termen apel penal

In cazul primirii unei înştiinţări de la judecătorie în data de 27 aprilie pentru prezentare în 7 zile la grefă în vederea comunicării minutei, cu precizarea că neprezentarea în acest termen înseamnă că minuta se consideră comunicată, este corect calculul meu în ceea ce priveşte ultima zi posibilă de a depune apel ca fiind ziua de 15 mai?
Cel mai recent răspuns: MariusTudoran , utilizator 09:42, 28 Aprilie 2018
Buna seara,
GRESIT Sunt zile calendaristice nu lucratoare.
Doar daca ultima zi cade in weekend sau alta zi nelucratoare atunci termenul se consudera incheiat in prima zi lucratoare.
Data corecta privind ultima zi este 04.05.2018
Mulţumesc de asistenţă domnule avocat!
Raţionamentul meu a fost următorul:
-data comunicării înştiinţării este 27 aprilie;
-în înştiinţare este menţionat faptul că :) comunicarea minutei se consideră îndeplinită în 7 zile dacă nu mă prezint la grefă, ceea ce îmi este imposibil, deci pe data de 4 mai se împlineşte termenul de 7 zile;
-apel pot declara în 10 zile de la comunicarea minutei deci mai adaug 10 zile începând cu 4 mai;
- a zecea zi cade luni 14 mai, dar cum ultima zi a termenului nu se ia în considerare rezultă că marţi 15 mai, până la închiderea grefei instanţei pot depune apelul.
Dacă am greşit undeva rog corectare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare termen recurs cattie cattie Va rog sa-mi raspundeti cum se calculeaza termenul de recurs? se numara si zilele nelucratoare?Dar ziua pronuntarii hotararii judecatoresti se pune in calcul ... (vezi toată discuția)
Termen recurs dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unei sentinte penale, care a fost data la 19.06.2014, termenul in care se depune recursul este de 10 zile? Calculat din a doua zi,dupa ... (vezi toată discuția)
Termen de apel procuror zoli79 zoli79 Buna ziua, As dori sa-mi spuneti care este termenul limita in care procurorul poate declara apel impotriva hotararii date de judecator in data de ... (vezi toată discuția)