avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce valoare au penalitatile pt neplata chiriei la timp
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce valoare au penalitatile pt neplata chiriei la timp

Am un contract de inchiriere la un apartament de la ANL, cu primaria. In contract nu scrie nimic despre cuantumul penalitatilor. " Pentru neplata la timp a chiriei, se vor calcula penalitati de intarziere conform legislatiei in vigoare".
Primaria mi-a calculat penalitati de 0,5% pe zi. Astfel ca la o datoriei de 6 mii de lei am ajuns sa am de platit 64.610.08 lei

As vrea sa ma ajutati concret ca cei de la primarie mi-s pus poprire pe salariu.
Cel mai recent răspuns: ursansorin , utilizator 09:09, 1 Mai 2018
Nu ati scris unde trebuie!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-as sfatui sa mergeti la proprietar (primarie-consiliul local-spatiu locativ), acolo unde ati semnat contacul de locatiune, intrebati baza legala si sa va prezinte un tabel privind calcularea acestor penalizari.
Acum, daca nu v-ati achitat chiria, ce sa mai zic de intretinere...
In alta ordine de idei, cred ca confundati ordinele de marime - cum adica, la 6000 lei debit, vi s-a calculat o penalitate de peste 10 ori mai mare.
Poate veniti cu amanunte, sa intelegem si noi...
Apoi, cum intelegeti dvs., sa inchiriati, iata de la stat o locuinta si dvs. sa nu va achitati chiria, care la drept vorbind, are valori lunare simbolice, fata de pretul pietii? Intreb si eu pentru ca statul suntem noi, adica in principiu si eu care contribui din greu la a va asigura familiei dvs. o locuinta... Nu ma fortati sa zic mai multe!
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2018
Adam Grecu, utilizator
buna ziua ...platesc lunar o chirie de 465 lei inca din 2009 .cand salariu era minim sub 800 lei .in anul 2010 2012 am ajuns somer. am divortat mi a murit mama toate acestea au avut costuri perioada de timp am platit chiria sporadic. cei de la primarie imi calculeaza penalitati de 0.5% pe zi ceea ce nui normal in lege spune de 0.01% . datorii la intretinere nu sunt. dar vreau sa stiu sigur si dintr o sursa sigura. nu vreau pomana vreau sa platesc dar nu 70 mii de lei
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2018
ursansorin, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

grosuanatolie a scris:

Penalitatile de intarziere conform codului fiscal sunt de 0.01% pe zi de intarziere.
Trebuie vazut contractul si discutat concret.

in contract la art. 6 spune ca pt neplata chirie chirie se aplica penalitati ce se calculeaza conform legislatiei in vigoare.....cam sec ? dar primaria mi a calculat penalitati in valoare de 0,5% pe zi si nu 0,1% pe zi asa cum ar fi trebuit

Va multumesc frumos pentru raspunsul dvs.

Alte discuții în legătură

Dobândă (penalitati 0.5%/zi) cctildiko cctildiko Bună ziua.Stăm într-o locuinţă ANL. Avem contractul cu dobânda de întârziere de 0.5% pe zi. Aş vrea să ştiu dacă este legal, ce a stabilit ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere anl cocochannel cocochannel Buna ziua! M-ar interesa foarte mult sa stiu cine si cum face calculul intretinerii la ANL-uri. Vreau sa va spun ca locuiesc intr-o garsoniera ANL,1 an an de ... (vezi toată discuția)
Preluare locuinta anl cu datorii TITA MARIANA TITA MARIANA Buna ziua. Am o prietena care va primii in curand o locuinta anl cu chirie. In aceasta locuinta cei care au stat anterior au fost evacuati pentru ... (vezi toată discuția)