avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate informații despre 112
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

informații despre 112

Stie cineva care este procedura după ce apelam la 112? Mă refer la 112 interventii politie. Daca exista probleme cu vecinii, daca vecinii nu respectă o anumita lege si apelam la politie pentru interventie, la fata locului va sosi politia.

Ce va face politia?
- va intocmi un proces verbal?
- va lua declaratii?
- partea care a apelat la 112, are dreptul să solicite copii xerox de pe declaratii si de pe procesul verbal?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:27, 29 Aprilie 2018
Trebuie sa cunoasteti ca apelarea serviciului de urgenta 112 se realizeaza numai in anumite cazuri legal prevazute
Nu se apeleaza serviciul de urgenta pentru dispute,nerespectare de lege-solicitantul risca sa fie sanctionat pentru apelare netemeinica
Politia teritoriala-daca detine efective la dispozitie ,poate dispune deplasare echipaj,care va lua legatura cu solicitantul pentru detaliere situatie
Conditionat de problematica politia poate sau nu sa solicite incheierea de declaratii la fata locului,sau poate comunica invitatie sau citatie pentru prezentare la politie pentru audiere
Partea care a apelat la serviciul de urgenta ,care nu a putut solutiona personal problema ,
motiv pentru care a inteles sa solicite interventia autoritatilor,acestea nefiind obligate sa elibereze copii ale documentelor intocmite-documente care prezinta caracter special
ynocentta a scris:

Trebuie sa cunoasteti ca apelarea serviciului de urgenta 112 se realizeaza numai in anumite cazuri legal prevazute
Nu se apeleaza serviciul de urgenta pentru dispute,nerespectare de lege-solicitantul risca sa fie sanctionat pentru apelare netemeinica

Deci nu se apeleaza serviciul de urgență când vecinii dau muzica la maxim, alti vecini ocupă locul de parcare pentru care eu deja il platesc lunar sau cand unii nu respectă o anumită lege?
Cu alte cuvinte, dacă vecinii nu respectă legea, iar eu apelez la 112, in calitate de solicitant risc sa fiu sanctionat.
Asta e prea de tot!!!

ynocentta a scris:

Conditionat de problematica politia poate sau nu sa solicite incheierea de declaratii la fata locului,sau poate comunica invitatie sau citatie pentru prezentare la politie pentru audiere

Cum să comunice politia invitatie sau citatie solicitantului ce a apelat la 112 pentru prezentare la politie pentru audiere?
Eu cred ca de fapt politia trebuie sa mearga la fata locului pentru a vedea ei cu ochii lor situatia pe care apoi sa-l consemneze in procesul verbal.

ynocentta a scris:

Partea care a apelat la serviciul de urgenta ,care nu a putut solutiona personal problema ,
motiv pentru care a inteles sa solicite interventia autoritatilor,acestea nefiind obligate sa elibereze copii ale documentelor intocmite-documente care prezinta caracter special

Autoritatile nu elibereaza copii ale documentelor intocmite (proces verbal)?
Daca ulterior vreau sa-mi dau in judecată vecinul, cum pot face dovada? Nu ar trebui ca echipele de interventie sa elibereze copii proces verbal cu cele constatate la fata locului, ca apoi cel ce a solicitat echipa de interventie să poata justifica ca probatiune in instantă?
1-Sa clarificam de la bun inceput atributiile serviciului de urgenta
ORDONANTA DE URGENTA nr. 34 din 19 martie 2008 privind organizarea si functionarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta
ART. 2
(1) Numãrul unic pentru apelurile de urgenţã în reţelele publice de telefonie este 112.
(2) Numãrul unic pentru apelurile de urgenţã se apeleazã atunci când este necesarã intervenţia agenţiilor specializate de intervenţie, pentru asigurarea asistenţei imediate [b]în situaţii în care este periclitatã viaţa,[/b] integritatea ori sãnãtatea cetãţeanului, ordinea publicã,proprietatea publicã sau privatã ori mediul.

Legiutorul a dispus conditii stricte pentru care poate fi apelat serviciul de urgenta si anume acele situatii in care este periclitata viata integritatea ori sanatatea cetateanului
Cazurile de muzica,ocupat loc de parcare nu reprezenta situatii in care sa fie periclitata viata
Dovada concreta o constituie amenzile aplicate de catre serviciul de urgenta celor care au apelat nejustificat
Cei care apreciaza ca le sunt incalcate drepturile si interesele pot apela direct politia teritoriala
2-
Eu cred ca de fapt politia trebuie sa mearga la fata locului pentru a vedea ei cu ochii lor situatia pe care apoi sa-l consemneze in procesul verbal.

Eu am precizat

Am precizat ca politia poate sau nu sa solicite incheierea de decalratii ,deoarece sunt numeroase situatiile de apelare serviciu de urgenta si la momentul aparitiei autoritatilor nu exista persoane cu care sa se poate realiza eventuale verificari sau cel care a apelat refuza sa isi mai asume responsabilitatea si nu raspunde solicitarilor politiei
Mai trebuie sa aveti in vedere inclusiv evenimentele care se produc noaptea perioada in care nu se pot efectua in conditii optime cercetari la fata locului
3-
Daca ulterior vreau sa-mi dau in judecată vecinul, cum pot face dovada?

Foarte simplu faceti dovada
Solicitati instantei de judecata sa admita proba cu inscrisuri respectiv sa solicite politiei sa comunice daca la data X la ora Y persoana Z a solicitat prezenta unui echipaj de politie
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2018
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin asculta muzica tare la ora 20:00 on64 on64 Buna seara. Am o mare problema cu vecina de alaturi care asculta muzica mult prea tare si nu stiu ce as putea sa fac. La politie cum pot apela doar prin 112 ... (vezi toată discuția)
Amendă pentru sunat nejustificat la 112. doresc să contest procesul verbal, are rost? Mihai Eremia Mihai Eremia 1. În data de 21 iulie am sunat la 112 deoarece în blocul din vecinătate se asculta muzica la o intensitate ridicată. 2. Un echipaj de poliție a venit ... (vezi toată discuția)
Amenda apel 112 MarioA MarioA Buna ziua, Am apelat in urma cu doua luni si jumatate serviciul 112 pentru un incendiu in interiorul unei cladiri. Primul a ajuns un echipaj SMURD, carora ... (vezi toată discuția)