Trebuie sa cunoasteti ca apelarea serviciului de urgenta 112 se realizeaza numai in anumite cazuri legal prevazute
Nu se apeleaza serviciul de urgenta pentru dispute,nerespectare de lege-solicitantul risca sa fie sanctionat pentru apelare netemeinica
Conditionat de problematica politia poate sau nu sa solicite incheierea de declaratii la fata locului,sau poate comunica invitatie sau citatie pentru prezentare la politie pentru audiere
Partea care a apelat la serviciul de urgenta ,care nu a putut solutiona personal problema ,
motiv pentru care a inteles sa solicite interventia autoritatilor,acestea nefiind obligate sa elibereze copii ale documentelor intocmite-documente care prezinta caracter special
ART. 2
(1) Numãrul unic pentru apelurile de urgenţã în reţelele publice de telefonie este 112.
(2) Numãrul unic pentru apelurile de urgenţã se apeleazã atunci când este necesarã intervenţia agenţiilor specializate de intervenţie, pentru asigurarea asistenţei imediate [b]în situaţii în care este periclitatã viaţa,[/b] integritatea ori sãnãtatea cetãţeanului, ordinea publicã,proprietatea publicã sau privatã ori mediul.
Eu cred ca de fapt politia trebuie sa mearga la fata locului pentru a vedea ei cu ochii lor situatia pe care apoi sa-l consemneze in procesul verbal.
Conditionat de problematica politia poate sau nu sa solicite incheierea de declaratii la fata locului,sau poate comunica invitatie sau citatie pentru prezentare la politie pentru audiere
Daca ulterior vreau sa-mi dau in judecată vecinul, cum pot face dovada?
~ final discuție ~