MihailZC a scris:
Nu. Coproprietarul isi poate exercita atributele dreptului de coproprietate asupra cotei indivize indiferet unde locuieste/are resedinta.
Dupa ce am mai intors raspunsul pe toate fetele, cred ca nu am pus eu bine problema si cu scuzele de rigoare, incerc sa reformulez:
Se pot vinde cotele indivize sub 100 % aferente unui uscator catre o persoana care nu a avut niciodata proprietate in blocul respectiv si nu locuieste in acel imobil?
Daca da, atunci cotele indivize mai fac parte din cota aferenta spatiului detinut ca proprietate sau sunt suprafete instrainabile prin vanzare separata, fara nici o restrictie?
Precizare in cazul spetei in discutie:
Exista o hotarare definitiva si irevocabila cu investitura, in care se stabileste clar ca spatiul uscatorului nu poate fi divizat daca nu intruneste 100% din totalul apartamentelor si obliga pe cel cu majoritate de cote indivize la evacuare si readucerea in starea initiala a uscatorului respectiv.
Mai trebuie retinut faptul ca de curand, a fost facuta si notarea in cartea funciara pe baza hotararilor mentionate.
Ce pareri se pot contura avand in vedere datele de mai sus?