Situație imposibilă: am recunoscut un copil care nu este al meu, l-am crescut împreună cu soția iar acum mama m-a denunțat. Ce putem face ca să-l creștem în continuare?
Buna ziua,
Am răspuns la apelul unei mame disperate( o femeie de moravuri ușoare), care nu se descurca cu creșterea unui copil l-am luat eu sa-l cresc( suntem o familie tanară și putem face copii -am ajutat din mila, la început). La indemnul mamei, care părea ca cunoște legile, am mers împreună și am recunoscut ca sunt tatăl copilului.
Mama a plecat in strainatate. Dupa un an a revenit si a declarat autoritatilor ca are un copil pe care l-am recunoscut eu in fals, si pe care il cresc. Am recunoscut falsul făcut (este un dosar în lucru) dar problema noastra este ca vor sa ne ia și copilul pe care l-am crescut. Mama nu dorește sa-l crească, mai are doi copii dați în plasament, dănsa este din alt județ.
Ce putem face sa creștem în continuare noi copilul, de care ne-am atașat foarte tare( are aproape doi ani) - și să fie legal.
Plangerea penala pare sa aiba o singura logica in context, o eventuala condamnare a utilizatorului urmeaza a fi folosita ca proba unica si imbatabila in procesul civil pentru contestarea filiatiei din afara casatoriei. Fara a se tine cont de urmarile asupra utilizatorului. Banuind probabil ca acesta are o predispozitie de a face recunoasteri, s-a gandit ca plangerea penala este calea mai rapida si mai ieftina de a repune copilul in situatia de nascut din tata necunoscut.
Oricare ar putea fi scopurile finale ale mamei, inclusiv o alta recunoastere a copilului de catre un alt pretins tata sau un aranjament pentru adoptia acestuia de catre alte persone.
este contestarea filiatiei din afara casatoriei, nu tagada paternitatii de catre mama (doar daca utilizatorul a omis sa mentioneze ca ar fi fost si casatoriti vreodata), termenul de 3 ani nu cred ca se aplica
1. Cine a retinut certficatul de nastere al copilului, cu mentiunea ca dumneavoastra sunteti "tatal biologic" ???
In baza carui temei s-a retinut acest act ???
Sunteti in posesia dovezii retinerii acestui certificat de nastere al copilului ???
2. Unde si sub ce forma ati declarat faptul ca declaratia de recunoastere a copilului a fost un fals ???
3. In "titlul acestei postari apare sintagma "l-am crescut împreună cu soția" . Care este situatia juridica a cuplului mama - tata ???
Adoptie
romania97
Buna ziua. sunt casatorit si vrem sa adoptam un copil. Am gasit femeia de la care sa il luam. Ea nu este casatorita, a trait in concubinaj cu cineva care nu ... (vezi toată discuția)