avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situație imposibilă: am recunoscut un copil care nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situație imposibilă: am recunoscut un copil care nu este al meu, l-am crescut împreună cu soția iar acum mama m-a denunțat. Ce putem face ca să-l creștem în continuare?

Buna ziua,
Am răspuns la apelul unei mame disperate( o femeie de moravuri ușoare), care nu se descurca cu creșterea unui copil l-am luat eu sa-l cresc( suntem o familie tanară și putem face copii -am ajutat din mila, la început). La indemnul mamei, care părea ca cunoște legile, am mers împreună și am recunoscut ca sunt tatăl copilului.
Mama a plecat in strainatate. Dupa un an a revenit si a declarat autoritatilor ca are un copil pe care l-am recunoscut eu in fals, si pe care il cresc. Am recunoscut falsul făcut (este un dosar în lucru) dar problema noastra este ca vor sa ne ia și copilul pe care l-am crescut. Mama nu dorește sa-l crească, mai are doi copii dați în plasament, dănsa este din alt județ.
Ce putem face sa creștem în continuare noi copilul, de care ne-am atașat foarte tare( are aproape doi ani) - și să fie legal.
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator

grosuanatolie a scris:

De ce sa minta in continuare?
A avut relatii sexuale neprotejate, nu are dubii referitor la paternitate.

Cred că nu ați citit atent prima postare, care suna cam asa:
Initiatorul, barbat tânăr, căsătorit, cuplu ce nu poate avea copii .
Mama biologică, prostituata, având alți doi copii.
Le propune tânărului cuplu un aranjament ( posibil oneros) cum că, la naștere sa declare ca el este tatăl biologic. Astfel având posibilitatea să il crească pe nou născut.

Ulterior, mama biologică se răzgândește, (poate mai vrea ceva bani) și face plângere penală împotriva tatălui declarat.
Acesta recunoaște la poliție că a declarat în fals paternitatea și se întocmește un dosar penal.

Mai departe, cuplul caută o soluție legala sa rămână cu acel minor.

Acum, spuneti-mi, cam cum credeți că apare dacă tatăl declarat își schimbă declarația ?

In plus, acesta a specificat in clar că mama biologică știe legile, deci aceasta, nu este la prima fapta.
Și nu întâmplător a făcut plângere penală
Știe că procedura penala prevalează și suspenda acțiunea civilă.

Prin urmare, tatăl declarat nu poate minți in continuare și nici trage de timp pentru a se prescrie termenul .

Toată treaba este premeditată.

De aceea am spus de la bun început că nu au vreo șansă legală de a rămâne cu acel minor.
Singura varianta ar fi că mama să renunțe la toata această acțiune.

Ceea ce face mama biologică nu este ceva nou. Se practica in Romania cam acum vreo 20 de ani, până să revizuiască Romania legea adopțiilor.

La acea vreme Romania "livra" la greu minori în America, și exista o adevărată industrie privind adopțiile internaționale.. Și la prețuri exorbitante, mascate in onorarii de avocat.
Vă povestesc din experiența, nu din auzite.
Cât despre dosarul penal aflat în lucru, cel mai probabil va primi o amendă penală.
Nici procurorii nu sunt idioți sa nu știe ce manevra face mama biologică.
Doar că, ea este cea care poate decide ce viitor va avea minorul.
Mai ales că tatăl declarat spune că aceasta nu dorește să îl creasca.
@Quartila, nici dumneata nu ai citit cu atentie.. de fapt scrie asa :
Am răspuns la apelul unei mame disperate( o femeie de moravuri ușoare), care nu se descurca cu creșterea unui copil l-am luat eu sa-l cresc( -suntem o familie tanară și putem face copii am ajutat din mila, la început). La indemnul mamei, care părea ca cunoște legile, am mers împreună și am recunoscut ca sunt tatăl copilului.

Iar asta face ( probabil) ca scenariul dvs sa pice..
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2018
gi-jane2, moderator
Da, scuze, am citit că nu pot face copii. Însă asta nu schimba cu nimic realitatea. Asta nu înseamnă că există o soluție legală pentru a rămâne în aceea familie minorul.
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2018
Quartila, utilizator
In primul rand, nu pierdeti timpul, daca vreti acel copil. Nu cautati sfaturi la mame care par sa stie legea, mergeti la un avocat, stabiliti situatia juridica a copilului, mergeti la Directie, faceti cereri, verificati daca sunt dispusi sa inteleaga situatia etc. Competenta o au cei de la locuinta copilului. Nu pierdeti timpul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Adoptie romania97 romania97 Buna ziua. sunt casatorit si vrem sa adoptam un copil. Am gasit femeia de la care sa il luam. Ea nu este casatorita, a trait in concubinaj cu cineva care nu ... (vezi toată discuția)
Divort si recunoastere copil asboss28 asboss28 Buna ziua, am si eu o intrebare mai delicata, o prietena de a mea este maritata si are un copil de un an . Mentionez ca acest copil nu este al barbatului cu ... (vezi toată discuția)