avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionar si salariat in acelasi timp
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionar si salariat in acelasi timp

Sunt pensionata la limita de varsta de un an si jumatate , dar am ramas in continuare in activitate pe acelasi post, cu aceleasi atributii, pentru care am semnat un nou contract de munca pe perioada nedeterminata.
Intre timp s-a schimbat conducerea si se doreste angajarea altcuiva pe acest post (nu s-a demarat deocamdata nimic oficial). Exista vreun cadru legal care sa-i permita angajatorului rezilierea contractului meu de munca in acest context? Mentionez ca nu exista abateri disciplinare sau privind indeplinirea sarcinilor de serviciu care sa poate fi invocate, doar faptul ca deja sunt la pensie...
Legea ma protejeaza in acest sens?
Multumesc anticipat

PS. Mentionez ca sunt un simplu angajat si ca lucrez in mediul privat.
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2018
Paradiso, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 29 Aprilie 2018
Legea nu va protejeaza ... angajatorul are posibiltatea de a dispune incetarea c.i.m., cu respectarea prevederilor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorii incearca sa evite contractul nedeterminat desi am acest drept AlexandruCJ AlexandruCJ Buna ziua, Lucrez ca si lucrator comercial intr-un petshop de peste 2 ani jumate. Primul meu contract de munca a fost pe 3 luni. A expirat, s a innoit si al ... (vezi toată discuția)
Neasumarea atributiilor goplanet goplanet Locul de munca nu este specificat pe contractul de munca (s-au gandit inca de la angajare ca vor muta angajatii in interiorul institutiei intre servicii, ... (vezi toată discuția)
Condamnare penala si ocuparea aceluiasi post eduardvl eduardvl Buna ziua, Se da urmatoarea speta: Mai multe persoane sunt condamnate penal (cu suspendare) pentru diverse infractiuni (luarea de mita, fals si uz de fals, ... (vezi toată discuția)