Buna seara!in anul 2005 am facut rata la altex,cumparand produse electrocasnice in valoare de 2300 lei,pe o perioada de 5 ani.atunci nu am semnat niciun contract,primind doar o factura fiscala pe spatele careia sunt inscrise urmatoarele ''operatiunea de vanzare a bunurilor ce fac obiectul prezentei facturi constituie un contract deoarece vanzatorul a predat marfa si cumparatorul a aprobat pretul,dupa ce a verificat marfa''.In ziua livrarii,am mai semnat o hartie dupa care nu mi s-a inmanat nici o copie si pe care nu am avut timp sa o citesc.La ceva timp am primit prin curier un card despre care mi-au spus ca este necesar pt plata ratelor la banca(ratele le platesc la bancpost,rata fixa fiind de 67 lei/luna).Pana in luna iulie 2009 am platit rata lunar sau suma minima de plata.Cu toate acestea,in iulie,cand am verificat soldul,restul de plata era de 7600 lei.de atunci am refuzat sa mai platesc,iar acum primesc tot felul de telefoane de amenintare................as dori sa stiu dak ii pot da in judecata si ce trebuie sa fac,intrucat pana in iulie am platit suma de 5400lei,pt produse de 2300 lei,iar ei practic platesc dobanda tripla fata de costul obiectelor cumparate.Va multumesc anticipat!
La OPC am fost si mi-au spus ca ei nu au ce face pentru ca este o banca non-guvernamentala (respectiv, banca EFG Retail Service, care are ca paravan banca Bancpost)!Asa ca sfatul cu OPC-ul nu ne foloseste mai la nimic....!Noi am dori niste raspunsuri mai concrete prin ce incalca ei legea!!Exista mii de asemenea oameni....
OPC are obligatia legala sa se implice in solutionarea problemelor care apar ca si calitate a produseloe si serviciilor unitatilor juridice, indiferent cum se denumesc acestea.
OPC nu este autorizata sa emita sfaturi ,ci sa raspunda in termen legal la sesizarile oficial adresate.
Reveniti la OPC -ul in cauza ,sesizati oficial comisarul sef al oficiului,preluand numar de inregistrare a sesizarii.
Daca tot este bal,aveti dreptul sa sesizati oficial cu mandat de confirmare inclusiv Comisariatul Regional al Garzii Financiare local,pentru aspectele referitoare la aplicarea de dobanzi nejustificate si necomunicate in termen legal.
Aspectul ca nu sunteti in posesia unuia dintre exemplarele raportului juridic incheiat cu persoana juridica ,ridica suspiciuni
In calitatea de parte beneficiara de servicii/produse aveti dreptul legal prevazut de a fi pusa in posesia unui exemplar de contract si periodic ,sa va fie comunicate situatia platilor ,eventuale restante,recalculari,penalizari aplicate
Solicitati oficial ,copie a contractului in derulare si situatia la zi cu natura sumelor ,
suma totala de plata,suma achitata si acea care urmeaza sa fie achitata.
Succes
Card euroline
sabou
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca a mai intalnit cineva urmatoarea situatie si daca da cum s-a rezolvat:
am cumparat de la Altex prin card euroline ... (vezi toată discuția)