avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme card credit de consum
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme card credit de consum

Acum 4 ani tatal meu a luat niste produse de la Altex si care urmau a fi platite prin card Euro-line,timp de 5 ani cu o rata lunara fixa de 67lei,timp de 5 ani.
Exista posibilitatea de a scoate 9mil pe atunci de pe acest card cu conditia de ai returna dupa 50zile fara nici o dobanda. El i-a scos pe toti aflat intr-o mare problema pe atunci si nu i-a putut returna la termen.Asa ca s-a perceput dobanzi usturatoare (de 33,38% din cate se specifica pe factura care vine acasa si din acre nu intelegi absolut nimic,tocmai ca sa aiba ei de castigat!) si d la o rata de 67 lei acum s-a ajuns la 445 lei!!! Este hotie curata!
Am sunat la ei la serviciul clienti pt ca nu au birouri decat in Bucuresti sa intrebam ce datorii mai avem pt ca mai sunt 10 rate de dat si creste f mult de la luna la luna!
Nu au fost deloc expliciti si mi-au spus ca mai ave de dat putin peste 100mil!!!
Tatal meu cand a auzit mai avea putin si facea o criza va rog sa ma crede-ti!
Este imposibil asa ceva! Nu stim cum sa procedam acum mai ales ca el are un salariu de 675lei pe luna si 2 pers in intretinere.Mama e decedata de 20ani.Pe numele lui are apartamentul.
As vrea sa cred ca exista o posibilitate de rezolvare si pt problema noastra!Daca am achita cei 9mil scosi de pe card + cele 10 rate care mai sunt de platit a 67 lei cat era la inceput,toti odata nu am putea beneficia de o reducere a dobanzii?!
Va da-ti seama ca dintr-un salariu de aproape 7 mil,sa dai 4 si ceva la o banca este crima curata! Ce mai mananci? Cum iti mai platesti si celelalte datorii la stat?!
Va rog sa ne ajuta-ti cu un sfat pt ca nu mai stim ce sa facem! Am platit luna de luna cat au spus (cred ca am intarziat o data 2 luni cu plata dar luna urmatoare i-am dat pe toti).
Nu se poate face o reducere de dobanzi ceva? Se i-a la ei dobanda la dobanda!
Suntem disperati!
Va multumim,sanatate!
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:10, 23 Ianuarie 2010
ce documente aveti de la ei prin care vi se justifica suma pe care o solicita? ati verificat contractul ??

faceti adresa catre ei prin posta cu confirmare de primire prin care solicitati lamuriri suplimentare, vedeti din ce se compune suma pe care v-o pretind ... si apoi va ganditi daca mai platiti ceva. =D>
Pai nu prea avem documente...Semnasem atunci la altex prin care se facea plata prin cardul lor.Sa vad daca mai dau de hartiile respective.
Si de la ei primim lunar acasa factura...Din care va spun sincer ca nu se intelege nimic.E facuta in asa fel incat sa nu stii cat si pt ce ai de platit.Sunt folositi numai termeni pe care i-ar intelege doar un economist, cu studii inalte,nu un om de rand.
Va multumesc mult pt raspuns.
Am uitat sa mentionez ca produsele de la altex erau in valoare de aproximativ 20mil.Plus cei 9 retrasi de pa card.Si am platit 4 ani ratele lunar iar acum mai avem datorie de 100mil!!!
Este inacceptabil asa ceva!!! Trebuie sa fie o solutie,suntem la pamant!
Sumele nu par disproportionate daca aceasta datorie de 29 mil lei este de 4 ani si aveti iun procent de dobanda de 33% pe an. Probabil ca aceaste clauza referitoare la dobanda penalizatoare este inscrisa in contractul pe care atunci l-ati semnat. Din pricina dobanzii mari este posibil ca ceea ce d-voastra achitati sa fi reprezentat dobanda lunara si nimic din costul bunurilor achizitionate sau din banii scosi.
Daca se va ajunge in extremis la executare cred ca mai inainte se va pune poprire pe salariu in limita legala de 1/3 din acesta.
O eventuala reducere nu poate fi acordata decat daca imprumutatorul accepta asta.
Pentru liniste solicitati totusi societatii situatia contului d-voastra , a platilor efectuate cu precizarea modalitatii in care sumele achitate au fost utilizate pentru stingerea datoriei ( adica daca ati achitat 400 sa spunem , cat au fost folositi sa achitati dobanda, cat credit) asi a sumelor ce le mai datorati pana la scadenta finala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme banca! dellya dellya Acum 5 ani am luat niste produse de la altex in val de 23mil si plata prin card Euroline (cu dobanda trebuia sa rambursez 43mil).La cateva luni de la luarea ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de prescriere pentru o datorie neachitata la timp? ACManuela ACManuela Buna ziua, Care este termenul in care o datorie ramasa neplatita (un imprumut bancar, un card de credit ramas neachitat,) se prescrie? Tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie datoria ? tess_n95 tess_n95 Am avut un contractat un card de credit in 2005,iar banca trebuia sa-si retraga suma minima datorata din cardul de salariu. In data19.10.2012 banca mi-a retras ... (vezi toată discuția)