avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract de munca

Buna ziua! Am si eu nevoie de sfatul dvs. Ma confrunt cu urmatoarea problema: fiul meu este angajat la un Institut in functia de asistent doctoral de cercetare cu contract individual de munca pe perioada determinata pe 1 an de zile. Odata cu el a mai fost angajata inca o persoana. Aceea persoana a fost chemata de catre conducerea Institutului pentru a o intreba ce a facut pana acum, persoana respectiva argumentand tot ceea ce a facut de la data angajarii( este angajata din luna februarie a acestui an) si pana-n prezenta. Conducerea nu a fost multumita de argumentarile facute, drept pentru care au informat-o ca incepand de maine i se desface contractul de munca dupa o perioada de preaviz de 15 zile. Nu va pot da mai multe informatii momentan, cu privire la articolul cu care i se va desface contractul de munca, dar voi revenii in momentul in care il voi afla. Se poate desface un contract de munca cu atata usurinta? Acesti asistenti fac simulari, calcule si diverse lucruri date de catre sefii lor, mai mult de atat nu au ce face, avand in vedere ca sunt la inceput de drum. Am uitat sa mentionez ca in contractul individual de munca nu a fost prevazuta perioada de proba. Va multumesc pentru rabdarea de a-mi citi problema si astept un raspuns de la dvs.!
Cel mai recent răspuns: Janina71 , utilizator 08:57, 3 Mai 2018
In momentul in care aveti mai multe informatii puteti reveni cu o intrebare.Pana atunci este greu de ghicit cum vor formula o eventuala decizie incetare cim si pt ce motive.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Nu are cum sa se desfaca un contract de munca cu atata usurinta ... orice tip de concediere trebuie sa urmeze o anumita procedura. In caz contrar, decizia de concediere este lovita de nulitate absoluta.
Multumesc pentru raspuns! Voi reveni cu mai multe informatii cand le voi avea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere la revenirea din concediul de ingrijire copil madina71 madina71 Buna seara! La revenirea din CIC angajatorul mi-a spus ca mi s-a desfiintat postul , ca unitatea este in restructurare si ca urmeaza a mi se desface ... (vezi toată discuția)
Contestatie concediere disciplinara Valentin_sandu1969 Valentin_sandu1969 daca am contestat deja decizia de suspendare a c.i.m.(in termenul legal de 30 zile) si ulterior mi a venit acasa decizia de concediere disciplinara(care a luat ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65 pirko pirko Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)