avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CATRE ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CATRE POLITIA RUTIERA A MUNICIPIULUI TARGU-MURES

PLANGERE
In data de 25.08.2009, ma aflam la domiciliu mai sus mentionat, iar in jurul orei 15:00 am fost cautat de un echipaj de politie format din 2 agenti de la Politia Rutiera Mures si anume Ag. ...., insotit de o agenta din cadrul Politiei Rutiere. Agentul ......mi-a solicitat sa ma indentific cu cartea de identificare, si permisul de conducere, iar eu m-am conformat. Am fost invitat la sediul Politiei Mures pt a scrie o declarative de nevinovatie impotriva unui caz petrecut in urma cu aproximativ 1 an, si pt a se finaliza acel caz.
In urma cu aproximativ 4 ani, eram cu masina proprietate personala in cartierul Baneasa, lasandu-mi portofelul cu bani si acte in masina, am coborat si am vizitat o cunostinta, vizita durand aproximativ 15 minute. La intoarcere am constatat ca mi-a fost sparta masina, si mi-a fost furat portofelul si casetofonul. Am sunat la Politia Municipiului Targu-Mures, si am solicitat sprijinul acestora, la fata locului deplasandu-se un echipaj al politiei, iar acestia au constata starea de fapt. Dupa acest incident, la aproximativ 2 zile dupa furtul portofelului meu din masina, am gasit in cutia postala la adresa mai sus mentionata, actele mele de indentitate, impreuna cu permisul de conducere.
In urma cu aproximativ 1 an, ma indreptam catre orasul Ludus, jud, Mures, din directia Targu-Mures. Am savarsit infractiunea de depasire a vitezei legale in localitate, motiv pt care am fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere, agentul constatator fiind Ag. ..... S-au luat masurile legale pt aceasta abatere de la Codul Rutier, dupa care mi-am continuat drumul catre locatia mai sus mentionata.
Dupa aproximativ 2 saptamani de la acest incident, am fost vizitat de catre Ag. ... insotit de un alt agent al Politiei Rutiere, pe motiv ca in urma cu 1 an a fost savarsita o infractiune a Codului Rutier de catre un conducator auto, pe drumul din directia Targu-Mures spre Sighisoara, care a utilizat date mele personale de identificare, neprezentand date lui personale pe motiv ca nu le avea asupra lui. Aceste date mi-au fost aduse la cunostinta de catre Ag. ..... Nu cunosc localitatea unde a fost oprita acea persoana care mi-a utilizat datele personale, si nici numele agentului constatator. La vizita pe care mi-a facut-o, Agentul ... a fost insotit de catre Agentul care a constatat acel incident pe drumul din directia Targu-Mures spre Sighisoara, tocmai pt a face recunoasterea, daca eu sunt aceeasi persoana care a savarsit acea infractiune petrecuta pe drumul din directia Targu-Mures spre Sighisoara. Acesta a recunoscut in fata mea si a Ag. ... ca nu eu sunt acea persoana. Drept martor, pt a-mi sustine spusele in legatura cu identitatea mea, a fost intrebat un amic de-al meu pe nume X care ma cunoaste de mult timp.
In data de 25.08.2009, la sediul Politiei Rutiere Targu-Mures, Ag. ... a luat masura de a-mi retine permisul de conducere, eliberandu-mi o dovada cu seria AY, Nr 0186477, cu mentiune “fara drept de circulatie”, pt o fapta de abatere de la reglementarile Codului Rutier petrecuta in 08.09.2008, fapta pe care nu eu am savarsit-o.
Mi-a fost adus la cunostinta un proces verbal in care erau constatate mai multe infractiuni a Codului Rutier, savarsite in data de 08.09.2008 de catre un individ care a utilizat datele mele personale de identificare, care in momentul aducerii acestuia la sectia de politie a Municipiului Targu-Mures la data de mai sus, a reusit sa evadeze si sa fuga din custodia Politiei. Ag. ... m-a grabit sa semnez procesul verbal, spunandu-mi ca semnatura mea nu face altceva decat sa iau la cunostinta datele scrise in el, si nu imi asum responsabilitatea pt faptele savarsite de alta persoana.

Mi sa suspendat permisul de conducere in schimb am primit o dovada fara drept de circulatie.
ce as putea sa fac pt ami primi permisul inapoi cat mai repede nu mai am permis de 2 luni si nu am primit nici un praspuns de la politie nici o citatie nimic. va rog sami raspundeti multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
gsmbarany, utilizator
Cel mai recent răspuns: gsmbarany , utilizator 21:01, 21 Noiembrie 2009
Sesizati conducerea unitatii care va retinut permisul
Am sesizat conducerea unitati si mi sa zis(flegmatic)ca sa ma duc la procuratura si o sa-mi dea inapoi permisul. Va rog sa ma ajutati macar cu informati ce trebuie sa fac.

Multumesc
1Autoritatea care a retinut permisul dvs de conducere nu este procuratura
2-Avand in vedere aspectele contradictorii,eventuala dvs neimplicare reala in savarsirea contraventiilor de care sunteti acuzat,pentru competenta solutionare este de preferat sa contactati avocat, care in baza faptelor ,coroborate cu documentele si eventualii martori ,sa sesizati Ministerul Public prin parchetul competent
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
Buna! in data de 25.08.2009 mi-au suspendat permisul de conducere, am contactat un avocat sa ma ajute sa putem merge la ministerul public cu martori dovezi etc ca sa-mi primesc permisul inapoi, a fost avocatul si asa mia zis ca nu a ajuns dosarul meu de la politie la procuratura oare exista asa ceva?de atata timp sa nu ajunga?
sau avocatul nici"nu a fost "va rog sa ma ajutati .ce puteti sa mi ziceti ce sa fac sami primesc permisul inapoi cat mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecat în două dosare penale. care sunt șansele la pedeapsa cu suspendare? BlueFeather BlueFeather Buna ziua. In luna martie 2017 am fost depistat in trafic cu o alcoolemie de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat. La sange mi-a iesit 1.80 la prima proba ... (vezi toată discuția)
Depasire in zona de actiune a indicatorului "depasirea interzisa" mihai.bratescu mihai.bratescu Buna ziua, In ziua de 28.11.2009, orele 17:20, in timp ce conduceam autoturismul in raza localitatii Ogra, jud. Mures, pe, DN 15, E 60, Km. 53 + 300 in ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,69. la ce sa ma astept? Alin721 Alin721 Salutare! Am 23 de ani, de ziua mea mea de naștere am fost prins de către un echipaj al poliției cu o alcoolemie 0’69 in timp ce mergeam pana la un drive, ... (vezi toată discuția)