avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale

Buna seara,la vanzarea intre asociati a unui procent de parti sociale care este valoarea impozitului care trebuie platit catre stat a persoanei care vinde?Multumesc
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 12:05, 4 Mai 2018
Bună ziua,

Dacă părțile sociale vor fi vândute la valoarea lor nominală (prevăzută în actul constitutiv), nu se va plăti nici un impozit.

Veți plăti un impozit de 16% din câștig, adică pe diferența dintre valoarea nominală și valoarea de vânzare (presupunând că veți negocia și veți vinde la o valoare mai mare decât cea nominală).

Mai multe informații puteți găsi aici: [ link extern ]
[ JuristFirme.ro ]

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura vanzare parti sociale grandanat grandanat Speta: Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma pascunicoleta pascunicoleta Buna ziua. Am o firma care are un proiect european aprobat si vand aceasta firma cu active si acest fond european .Vreau sa va intreb ce trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune/vanzare parti sociale ally123 ally123 Care este procedura de cesiune si cea de vanzare a partilor sociale catre unul din asociati? In cazul de fata exista 2 asociati care detin 50%-50%. Am ... (vezi toată discuția)