avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract de munca art 81 alin 1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract de munca art 81 alin 1

Buna ziua,
Am fost instiintat verbal si in scris de catre firma la care lucres ca m-i se desface contractul de munca.
Am citit documentul si am vazut ca este in baza art 81 alin 1 din codul muncii. Acest articol face referire la actul de demisie si nu la concediere....
Verbal am fost informat ca nu are legatura cu persoana mea, cu performantele mele sau cu aptitudinile profesionale ci doar ca au decis sa imi desfaca contractul de munca.

Pentru ca aceasta informare s-a produs pe final de program ,nu am avut timp sa ma documentez.
Nu am semnat nimic!

Urmatoarea zi i-am informat ca nu semnez pentru ca motivul invocat si articolul la care fac referire nu sunt valide...
Le-am comunicat ca o sa plec in monentul in care o sa-mi gasesc un alt loc de munca.

Dupa cateva zile sunt invitat din nou in birou unde m-i se comunica ca decizia ramane valida si ca contractul de munca va inceta la data comunicata anterior. De data aceasta m-i se comunica verbal ca sunt concediat conform art 65 si art 194.(pozitia se desfiinteaza).

Ce pot face in aceasta situatie?
Sunt ingrijorat ca nu imi voi gasi alt loc de munca in timp util .
Nu mi-a fost oferita alta pozitie in cadrul firmei si nici compensatii, ba chiar mi-au cominicat ca m-i se vor acorda ca si compensatii zilele de concediu neefectuate si 4 ore de munca pe perioada preavizului...

1)As vrea sa stiu ce pot face?
2)Daca ar trebui sa imi faca o noua instiintare in scris cu data curenta care sa contina articolul 65 si 194?
3)Cum pot verifica ca intradevar desfiinteaza pozitia ?
4)Am dreptul sa cer compensatii?
Multumesc antiipat!
Cel mai recent răspuns: Lucian.Adrian , utilizator 13:06, 3 Mai 2018
Lucian.Adrian a scris:

.....
1)As vrea sa stiu ce pot face?
2)Daca ar trebui sa imi faca o noua instiintare in scris cu data curenta care sa contina articolul 65 si 194?
3)Cum pot verifica ca intradevar desfiinteaza pozitia ?
4)Am dreptul sa cer compensatii?
Multumesc antiipat!

1. Nu prea aveti ce face, decat sa contestati decizia de concediere.

2. In mod normal, trebuie o noua instiintare.

3. Numai in instanta puteti verifica asa ceva.

4. Aveti dreptul , dar nu exista si obligatia anagajtorului de a va acorda decat daca acordarea este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern.
Firma pentru care lucrez este o companie multinationala mica, un startup in domeniul IT.
Din ce stiu eu nu exista semnat un contract colectiv de munca. Eu unul nu am semnat asa ceva si nu stiu sa fi semnat sau vazut cineva CCM.
Exista CCM si pentru situatia mea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post!? mir1959 mir1959 Buna ziua! Va rog sa-mi explicati ce semnificatie are notiunea de desfiintare a unui post,care atrage dupa sine aplicarea masurii de concediere? ... (vezi toată discuția)
Despre concediere - reorganizare firma allessandra allessandra La firma unde este angajat sotul meu se fac concedieri pe motiv de reorganizare. Se desfiinteaza anumite posturi, se scot la concurs alte posturi in diverse ... (vezi toată discuția)
Concediere sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Tocmai ce am fost anuntata ca incepand de azi postul meu se desfiinteaza, urmand sa mi se desfaca contractul de munca cu art. 65 alin. 1 Codul ... (vezi toată discuția)