avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare ospatar evenimente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare ospatar evenimente

Buna ziua,
Detin o locatie in care se desfasoara activitati festive (nunti, botezuri, majorate, etc).
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legal pentru modul de angajare pe functia de ospatar(evenimente), asa cum am mentionat si mai sus locatia nu este restaurant, este o sala de festivitati, iar majoritatea evenimentelor se desfasoara in weekend-uri! Cum pot sa angajez legal ospatari pentru colaborare-eveniment? Pana acum ceva timp ii treceam in registrul de zilieri platind la stat taxele solicitate.
Ospatarul (desi ducem lipsa de personal) este obligatoriu sa fie specializat in acest domeniu?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 3 Mai 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu c.i.m. pe durata determinata se pot angaja sau ca si zilieri , potrivit Legii 52/2011.

Ospatar - este o munca care cere calificare.
Deci intr-un cuvant il pot angaja si trece in registru cf legii 52/2011! ?!
Desi in legea mentionata mai sus se specifica clar ca doar meseriile necalificate se pot trece?!
Raspunsul dumneavoastra este destul de vag sau partial real, imi dati o lege care se aplica in domeniul meu de activitate dar imi spuneti ca este necesara calificarea?!
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Christina C, utilizator
"Partial real " !!! ... cunoasteti prevederile Codului Muncii si ale Legii 52/2011 ca sa puteti spune asa ceva?

Citez:
... Pana acum ceva timp ii treceam in registrul de zilieri platind la stat taxele solicitate....

Daca este munca necalificata, cum l-ati trecut in registrul de zilieri si mai ales ca nu se putea pe codul CAEN pentru restaurante?
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog daca pot incadra ca zilier ospatarul in cadrul ... marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog daca pot incadra ca zilier ospatarul in cadrul organizarii de evenimente(nunti, botezuri,etc...), activitate economica desfasurata ... (vezi toată discuția)
Registru zilieri marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Pentru un restaurant care functioneaza doar pentru nunti si botezuri pot sa folosesc pentru ospatari registru zilieri, mentionez ca este doar ... (vezi toată discuția)
Zilieri - mai 2019 RomanelCristina RomanelCristina Buna ziua , Se pot folosi ajutorii ospatar - COR 513101- ca zilieri (in baza ultimei modificari a legii zilierilor) ? Multumesc ! (vezi toată discuția)