Am lucrat 5 luni la o firma in functia de casiera (vanzatoare). In urma unui inventar la care am iesit minus mi s-a spus sa nu mai vin incepand cu a doua zi la munca. Patronul a depus si plangere la politie impotriva mea pentru delapidare (daca un minus de un milion si ceva inseamna delapidare, subliniind faptul ca el avea cheia de la magazin si putea intra oricand sa sustraga produse). Acum cateva zile a sunat acasa si a vorbit cu tatal meu despre cartea de munca si a cerut sa ii duc o suma de bani ca sa mi-o incheie. Pana acum nu am vrut sa iau nici o masura impotriva lui, cu toate ca a depus acea plangere impotriva mea, m-am gandit ca are copii si sa nu ii fac probleme, dar acum sunt hotarata sa fac ceva ca sa fie tras la raspundere pentru faptele pe care le-a comis si pe care le comite in continuare fara rusine! Ce fel de plangere sau cerere pentru eliberarea cartii de munca pot sa depun? Si unde? La 15 zile de la data la care am fost "concediata" (folosesc iar ghilimele) i-am trimis un mail in care am solicitat sa imi inapoieze cartea de munca. Nu a facut acest lucru. Eu nu vreau sa ii dau nici un ban ca sa imi incheie cartea de munca! Este obligatia lui, mai ales ca mi-a oprit salariul ca sa "acopere" pagubele. Fraiera am fost ca i l-am semnat! (Stiu!!!!!) Intrebarea mea scurta este: CE POT SA FAC LEGAL?
Multumesc anticipat tuturor celor care imi vor raspunde!
Cum ai fost concediata? S-a emis vreo decizie in acest sens? Poti cere reintegrarea in functie si acordarea de despagubiri constand in salariul corespunzator perioadei in care n-ai lucrat. Dupa asta, poti sa-ti dai demisia.
Pe ce baza ti-a oprit din salariu? Exista o decizie de imputare? S-a facut vreo cercetare in cadrul unitatii?
Eu cred ca in cazul tau se pot anula ambele masuri. Stiu, nu vrei sa te mai intorci, dar doar asa, sa-l sacai pe sefu'
Este obligat sa-ti dea cartea de munca completata la zi. Fa-i o cerere scrisa, depune-o prin posta cu confirmare de primire si valoare declarata ( ca sa ai dovada). Dac nu actioneaza poti sa-i faci actiune in justitie pentru a-l obliga la restituirea carnetului de munca. Succes!
Cum ai fost concediata? S-a emis vreo decizie in acest sens? Poti cere reintegrarea in functie si acordarea de despagubiri constand in salariul corespunzator perioadei in care n-ai lucrat. Dupa asta, poti sa-ti dai demisia.
Pe ce baza ti-a oprit din salariu? Exista o decizie de imputare? S-a facut vreo cercetare in cadrul unitatii?
Eu cred ca in cazul tau se pot anula ambele masuri. Stiu, nu vrei sa te mai intorci, dar doar asa, sa-l sacai pe sefu'
Este obligat sa-ti dea cartea de munca completata la zi. Fa-i o cerere scrisa, depune-o prin posta cu confirmare de primire si valoare declarata ( ca sa ai dovada). Dac nu actioneaza poti sa-i faci actiune in justitie pentru a-l obliga la restituirea carnetului de munca. Succes!